szakacsreceptek.hu

Paradicsompüréből készült mártás

    

A mártást tálalhatjuk főtt vagy sült húsokhoz is, illetve húsgolyókhoz. Köretként knédlit vagy főtt burgonyát ajánlunk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
ecet3evőkanál
kristálycukor5evőkanál
kukoricakeményítő50gramm
nemes babérlevél4darab
paradicsomszósz1000gramm
2teáskanál
víz½liter

1. 

víz ½ liter   2 teáskanál  kristálycukor 5 evőkanál  ecet 3 evőkanál  nemes babérlevél 4 darab  paradicsomszósz 1000 gramm  kukoricakeményítő 50 gramm

A vízbe sót, cukrot, ecetet, babérlevelet teszünk és felforraljuk. A paradicsompürében kukorica keményítőt keverünk simára. Majd ezt beleöntjük a forró vízbe. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, illetve ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés