Tofu szósz spagettire
Kiváló vegán szósz, amelyet a bolognai konyha ihletett.
recept,recept fotó,zeller,répa,tofu, fehér,paradicsomszósz,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások Szezonális receptek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Zeller Szezon - Sárgarépa
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 80 | gramm | |
olivaolaj | 25 | milliliter | |
paradicsomszósz | 1 | liter | |
répa | 180 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tofu, fehér | 180 | gramm | |
zeller | 180 | gramm |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • olivaolaj 25 milliliter
Megpucoljuk a hagymát, felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk.
2.
zeller 180 gramm • répa 180 gramm
A zellert és a sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és vastagon lereszeljük. Hozzáadjuk a hagymához.
3.
só 1.5 teáskanál • chili paprikás mártás 1 teáskanál
Sózzuk és 5 percig, időnkénti kevergetés mellett pároljuk. Ízesítjük chilli szósszal...
4.
tofu, fehér 180 gramm
...majd hozzáadjuk a vastagon lereszelt tofut. Megkeverjük és 5 percig főzzük.
5.
paradicsomszósz 1 liter • fokhagyma 2 gerezd
Hozzáöntjük a paradicsompürét, cukrot és 10 percig főzzük. Ízesítjük préselt fokhagymával.
6.
A szószt ráöntjük a tésztára és tálaljuk. A szószt, használhatjuk knédlihez is.
Jó étvágyat!