RECEPTEK

Kacsa leves

Kacsa leves

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.

recept,recept fotó,kacsacomb,hagyma,burgonya,répa,petrezselyem a zöldjével,gomba,Húslevesek,,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Húslevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

150

138

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

gomba

250

40

gramm

kcal

hagyma

250

110

gramm

kcal

kacsacomb

800

2720

gramm

kcal

nemes babérlevél

1

??

darab

kcal

olivaolaj

2

264

evőkanál

kcal

paprika

80

13

gramm

kcal

petrezselyem a zöldjével

250

158

gramm

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

répa

250

113

gramm

kcal

szegfűbors

¼

4

teáskanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

víz

2

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

olivaolaj 2 evőkanál  kacsacomb 800 gramm

Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa combok mindkét oldalát, majd kivesszük az olajból egy tányérra.

Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa...

2. 

hagyma 250 gramm  paprika 80 gramm

Az olajban amelyben előtte a combokat pirítottunk most barnára pirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadunk darabokra vágott paprikát is.

Az olajban amelyben előtte a combokat...

3. 

burgonya 150 gramm  víz 2 liter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál  nemes babérlevél 1 darab  szegfűbors ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A fazékba visszarakjuk az előpirított combokat, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd 30 percig főzzük közepes lángon.

4. 

répa 250 gramm  petrezselyem a zöldjével 250 gramm

Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott répát, petrezselymet és apróra vágott petrezselyem zöldjét. És még 30 percig főzzük.

Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott...

5. 

gomba 250 gramm

Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd levágjuk róla a húst. Kisebb darabokra vágva visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk negyedekre vágott sampinyon gombát, és tovább főzzük még 30 percig.

Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd...

6. 

Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel ízesítjük. Joghurttal, vagy tejföllel és friss petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés