szakacsreceptek.hu

Kacsa leves

    

Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya150gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba250gramm
hagyma250gramm
kacsacomb800gramm
nemes babérlevél1darab
olivaolaj2evőkanál
paprika80gramm
petrezselyem a zöldjével250gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
répa250gramm
szegfűbors¼teáskanál
1teáskanál
víz2liter

1. 

olivaolaj 2 evőkanál  kacsacomb 800 gramm

Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa combok mindkét oldalát, majd kivesszük az olajból egy tányérra.

2. 

hagyma 250 gramm  paprika 80 gramm

Az olajban amelyben előtte a combokat pirítottunk most barnára pirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadunk darabokra vágott paprikát is.

3. 

burgonya 150 gramm  víz 2 liter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál  nemes babérlevél 1 darab  szegfűbors ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A fazékba visszarakjuk az előpirított combokat, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd 30 percig főzzük közepes lángon.

4. 

répa 250 gramm  petrezselyem a zöldjével 250 gramm

Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott répát, petrezselymet és apróra vágott petrezselyem zöldjét. És még 30 percig főzzük.

5. 

gomba 250 gramm

Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd levágjuk róla a húst. Kisebb darabokra vágva visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk negyedekre vágott sampinyon gombát, és tovább főzzük még 30 percig.

6. 

Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel ízesítjük. Joghurttal, vagy tejföllel és friss petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés