Kacsa leves

Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.
recept,recept fotó,kacsacomb,hagyma,burgonya,répa,petrezselyem a zöldjével,gomba,Húslevesek,,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 150 138 | gramm kcal | |
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| gomba | 250 40 | gramm kcal | |
| hagyma | 250 110 | gramm kcal | |
| kacsacomb | 800 2720 | gramm kcal | |
| nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
| olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
| paprika | 80 13 | gramm kcal | |
| petrezselyem a zöldjével | 250 158 | gramm kcal | |
| piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
| répa | 250 113 | gramm kcal | |
| szegfűbors | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| víz | 2 0 | liter kcal |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • kacsacomb 800 gramm
Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa combok mindkét oldalát, majd kivesszük az olajból egy tányérra.

2.
hagyma 250 gramm • paprika 80 gramm
Az olajban amelyben előtte a combokat pirítottunk most barnára pirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadunk darabokra vágott paprikát is.

3.
burgonya 150 gramm • víz 2 liter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 1 darab • szegfűbors ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A fazékba visszarakjuk az előpirított combokat, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd 30 percig főzzük közepes lángon.
4.
répa 250 gramm • petrezselyem a zöldjével 250 gramm
Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott répát, petrezselymet és apróra vágott petrezselyem zöldjét. És még 30 percig főzzük.

5.
gomba 250 gramm
Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd levágjuk róla a húst. Kisebb darabokra vágva visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk negyedekre vágott sampinyon gombát, és tovább főzzük még 30 percig.

6.
Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel ízesítjük. Joghurttal, vagy tejföllel és friss petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!






















