szakacsreceptek.hu

Kacsa leves

Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya150gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Gomba250gramm
Hagyma250gramm
Kacsacomb800gramm
Nemes babérlevél1darab
Olivaolaj2evőkanál
Paprika80gramm
Petrezselyem a zöldjével250gramm
Piros paprika, őrölt2teáskanál
Répa250gramm
Szegfűbors¼teáskanál
1teáskanál
Víz2liter

1. 

olivaolaj 2 EK  kacsacomb 800 g

Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa combok mindkét oldalát, majd kivesszük az olajból egy tányérra.

2. 

hagyma 250 g  paprika 80 g

Az olajban amelyben előtte a combokat pirítottunk most barnára pirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadunk darabokra vágott paprikát is.

3. 

burgonya 150 g  víz 2 l  fekete bors, őrölt ½ TK   1 TK  nemes babérlevél 1 db  szegfűbors ¼ TK  piros paprika, őrölt 2 TK

A fazékba visszarakjuk az előpirított combokat, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd 30 percig főzzük közepes lángon.

4. 

répa 250 g  petrezselyem a zöldjével 250 g

Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott répát, petrezselymet és apróra vágott petrezselyem zöldjét. És még 30 percig főzzük.

5. 

gomba 250 g

Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd levágjuk róla a húst. Kisebb darabokra vágva visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk negyedekre vágott sampinyon gombát, és tovább főzzük még 30 percig.

6. 

Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel ízesítjük. Joghurttal, vagy tejföllel és friss petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés