Kacsa leves
![Kacsa leves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000472/img_hu_4x3/kacsa-leves_00180.jpg)
Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.
recept,recept fotó,kacsacomb,hagyma,burgonya,répa,petrezselyem a zöldjével,gomba,Húslevesek,,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek Szezonális receptek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Sárgarépa Szezon - Hagyma Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 150 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gomba | 250 | gramm | |
hagyma | 250 | gramm | |
kacsacomb | 800 | gramm | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
paprika | 80 | gramm | |
petrezselyem a zöldjével | 250 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
répa | 250 | gramm | |
szegfűbors | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | liter |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • kacsacomb 800 gramm
Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa combok mindkét oldalát, majd kivesszük az olajból egy tányérra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000472/small/IMG_2464.jpg)
2.
hagyma 250 gramm • paprika 80 gramm
Az olajban amelyben előtte a combokat pirítottunk most barnára pirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadunk darabokra vágott paprikát is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000472/small/IMG_2470.jpg)
3.
burgonya 150 gramm • víz 2 liter • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 1 darab • szegfűbors ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
A fazékba visszarakjuk az előpirított combokat, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd 30 percig főzzük közepes lángon.
4.
répa 250 gramm • petrezselyem a zöldjével 250 gramm
Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott répát, petrezselymet és apróra vágott petrezselyem zöldjét. És még 30 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000472/small/IMG_2471.jpg)
5.
gomba 250 gramm
Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd levágjuk róla a húst. Kisebb darabokra vágva visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk negyedekre vágott sampinyon gombát, és tovább főzzük még 30 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000472/small/IMG_2473.jpg)
6.
Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel ízesítjük. Joghurttal, vagy tejföllel és friss petrezselyem zöldjével tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000472/small/kacaci-vyvar.jpg)
Jó étvágyat!