szakacsreceptek.hu

Kacsa leves

Kacsa leves

    

Gulyás félé szezonális ínyencség, amely laktat és felmelegít a hidegebb őszi napokon.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

olivaolaj 2 evőkanál  kacsacomb 800 gramm

Olajon kb. 10 percig barnára pirítjuk a kacsa combok mindkét oldalát, majd kivesszük az olajból egy tányérra.

2. 

hagyma 250 gramm  paprika 80 gramm

Az olajban amelyben előtte a combokat pirítottunk most barnára pirítjuk a felaprózott hagymát. Hozzáadunk darabokra vágott paprikát is.

3. 

burgonya 150 gramm  víz 2 liter  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál  nemes babérlevél 1 darab  szegfűbors ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A fazékba visszarakjuk az előpirított combokat, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, felöntjük vízzel, fűszerezzük, majd 30 percig főzzük közepes lángon.

4. 

répa 250 gramm  petrezselyem a zöldjével 250 gramm

Továbbá hozzáadjuk a félkarikákra vágott répát, petrezselymet és apróra vágott petrezselyem zöldjét. És még 30 percig főzzük.

5. 

gomba 250 gramm

Kivesszük a levesből a kacsacombokat, majd levágjuk róla a húst. Kisebb darabokra vágva visszarakjuk a fazékba. Hozzáadunk negyedekre vágott sampinyon gombát, és tovább főzzük még 30 percig.

6. 

Mielőtt készre főne, sóval, esetleg fűszerrel ízesítjük. Joghurttal, vagy tejföllel és friss petrezselyem zöldjével tálaljuk.

Jó étvágyat!

burgonya150gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba250gramm
hagyma250gramm
kacsacomb800gramm
nemes babérlevél1darab
olivaolaj2evőkanál
paprika80gramm
petrezselyem a zöldjével250gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
répa250gramm
szegfűbors¼teáskanál
1teáskanál
víz2liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés