Mangalica gulyás
![Mangalica gulyás](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001735/img_hu_4x3/mangalica-gulyas_00180.jpg)
Igazi mangalica húsból készült ízletes gulyás. A mangalica hús alacsonyabb koleszterin szint végett, sokkal egészségesebbnek számít, mint a hagyományos disznó sertéshús.
recept,recept fotó,hagyma,piros paprika,fokhagyma,paradicsom,burgonya,mangalica-lapocka,Húslevesek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húslevesek
kategóriak
Húslevesek Laktózmentes Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Paradicsom Szezon - Paprika Szezon - Fokhagyma Szezon - Hagyma Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
paprikás paszta, gyulyásba | - | ||
burgonya | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
hagyma | 1.5 | kilogramm | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
mangalica-lapocka | 1.5 | kilogramm | |
mustárfűszer egész | 2 | teáskanál | |
paradicsom | 300 | gramm | |
piros paprika | 300 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertészsír | 250 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 3.5 | liter |
Recept
1.
hagyma 1.5 kilogramm • sertészsír 250 gramm
A bográcsban zsírt olvasztunk. hozzáadjuk a hagymát és időnkénti kevergetés mellett 30 percig pirítjuk közepes tűzön.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4697.jpg)
2.
mangalica-lapocka 1.5 kilogramm
A húst megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Megkeverjük és a húst kicsit megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4725.jpg)
3.
fekete bors, őrölt 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a borsot, sót, majd átkeverjük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4748.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4799.jpg)
5.
piros paprika 300 gramm • fokhagyma 5 gerezd • paradicsom 300 gramm
A paprikát megmossuk, megpucoljuk, csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és kis szeletekre vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, leszűrjük majd meghámozzuk és felvágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4671.jpg)
6.
A leveshez hozzáadjuk a zöldséget...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4803.jpg)
7.
...és a fokhagymát. 20 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4806.jpg)
8.
burgonya 500 gramm • mustárfűszer egész 2 teáskanál • majoránna 1 teáskanál • paprikás paszta, gyulyásba
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gulyáshoz és puhára főzzük. Végül mustárt, majoránnát és amennyiben pikánsan szeretjük, úgy erős paprikát is hozzáadhatunk. Használhatunk igazi magyaros hozzávalókat is, mint a gulyáskrém, Erős Pista, stb.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001735/small/IMG_4817.jpg)
Jó étvágyat!