szakacsreceptek.hu

Mangalica gulyás

Mangalica gulyás

    

Igazi mangalica húsból készült ízletes gulyás. A mangalica hús alacsonyabb koleszterin szint végett, sokkal egészségesebbnek számít, mint a hagyományos disznó sertéshús.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

3 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba-
burgonya500gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma5gerezd
hagyma1.5kilogramm
köménymag, darált1teáskanál
majoránna1teáskanál
mangalica-lapocka1.5kilogramm
mustárfűszer egész2teáskanál
paradicsom300gramm
piros paprika300gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertészsír250gramm
1teáskanál
víz3.5liter

1. 

hagyma 1.5 kilogramm  sertészsír 250 gramm

A bográcsban zsírt olvasztunk. hozzáadjuk a hagymát és időnkénti kevergetés mellett 30 percig pirítjuk közepes tűzön.

2. 

mangalica-lapocka 1.5 kilogramm

A húst megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Megkeverjük és a húst kicsit megpirítjuk.

3. 

fekete bors, őrölt 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  köménymag, darált 1 teáskanál   1 teáskanál

Hozzáadjuk a borsot, sót, majd átkeverjük...

4. 

víz 3.5 liter

és felöntjük vízzel. Főzzük, időnként megkeverve kb. 60 percig, fedővel letakarva.

5. 

piros paprika 300 gramm  fokhagyma 5 gerezd  paradicsom 300 gramm

A paprikát megmossuk, megpucoljuk, csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és kis szeletekre vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, leszűrjük majd meghámozzuk és felvágjuk.

6. 

A leveshez hozzáadjuk a zöldséget...

7. 

...és a fokhagymát. 20 percig főzzük.

8. 

burgonya 500 gramm  mustárfűszer egész 2 teáskanál  majoránna 1 teáskanál  paprikás paszta, gyulyásba

A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a gulyáshoz és puhára főzzük. Végül mustárt, majoránnát és amennyiben pikánsan szeretjük, úgy erős paprikát is hozzáadhatunk. Használhatunk igazi magyaros hozzávalókat is, mint a gulyáskrém, Erős Pista, stb.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés