szakacsreceptek.hu

Epres krémes

     

Egy nem mindennapi recept a közkedvelt krémes egy változatára.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Tészta

leveles tészta 550 g

A sütemény felső és alsó részét leveles tésztából készítjük, amelyet már kinyújtva vehetünk a boltban.

Tészta

2. 

A tésztát kibontjuk, hurkapálcikával megszurkáljuk és egy tepsiben egymás után megsütjük.

3. 

Az egyik lapot egyforma négyzetekre szeleteljük.

4. Puding töltelék

tyúk tojás 6 db  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 l  kristálycukor 150 g  vaníliacukor 15 g  vaníliás puding -por 100 g

A tojássárgájától elválasztjuk a fehérjét. Tejben cukrot, vanília cukrot, pudingport keverünk össze és sűrű pudingot főzünk. A forró pudingba végül belekeverjük a tojássárgáját, és átfőzzük.

Puding töltelék

5. 

A forró pudingot ráöntjük a lapra, amely nincs felvágva és egyenletesen szétkenjük.

6. Habos töltelék

eper 500 g

Az epret megpucoljuk, megmossuk és 3 darabot félreteszünk a díszítéshez.

Habos töltelék

7. 

A többit botmixerrel pépesítjük.

8. 

kristálycukor 250 g  víz 50 ml

A cukrot vízben megfőzzük (15 percig).

9. 

Vízfürdő felett a tojásfehérjékből közepesen kemény habot készítünk.

10. 

Belekeverjük az pépesített epret, és sűrű habot készítünk.

11. 

A habot egy kisebb lábasba rakjuk, vízfürdő felé. Hozzáöntjük a forró szirupot.

12. 

Majd vízfürdő felett a habot állandó keverés mellett megfőzzük (kb 20 percig)

13. 

Három kanál habot cukrászzacskóba helyezzük. A többi eperhabot ráhelyezzük az elkészített pudingra és egyenletesen szétkenjük.

14. 

A hab tetejére rárakjuk a megsült leveles tészta négyzeteket.

15. 

porcukor

A tetejét megszórjuk porcukorral és az elkészített habbal és eper darabokkal díszítjük. A süteményt legalább egy órára hűtőbe helyezzük.

16. 

Tálalás előtt felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés