Epres krémes
![Epres krémes](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000926/img_hu_4x3/epres-kremes_00180.jpg)
Egy nem mindennapi recept a közkedvelt krémes egy változatára.
recept,recept fotó,leveles tészta,kristálycukor,kristálycukor,vaníliás puding -por,eper,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 500 | gramm | |
kristálycukor | 400 | gramm | |
leveles tészta | 550 | gramm | |
porcukor | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaníliacukor | 15 | gramm | |
vaníliás puding -por | 100 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1. Tészta
leveles tészta 550 gramm
A sütemény felső és alsó részét leveles tésztából készítjük, amelyet már kinyújtva vehetünk a boltban.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3747w.jpg)
2.
A tésztát kibontjuk, hurkapálcikával megszurkáljuk és egy tepsiben egymás után megsütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3752w.jpg)
3.
Az egyik lapot egyforma négyzetekre szeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3753w.jpg)
4. Puding töltelék
tyúk tojás 6 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • kristálycukor 150 gramm • vaníliacukor 15 gramm • vaníliás puding -por 100 gramm
A tojássárgájától elválasztjuk a fehérjét. Tejben cukrot, vanília cukrot, pudingport keverünk össze és sűrű pudingot főzünk. A forró pudingba végül belekeverjük a tojássárgáját, és átfőzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3759w.jpg)
5.
A forró pudingot ráöntjük a lapra, amely nincs felvágva és egyenletesen szétkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3760w.jpg)
6. Habos töltelék
eper 500 gramm
Az epret megpucoljuk, megmossuk és 3 darabot félreteszünk a díszítéshez.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3754w.jpg)
7.
A többit botmixerrel pépesítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3757w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3758w.jpg)
9.
Vízfürdő felett a tojásfehérjékből közepesen kemény habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3761w.jpg)
10.
Belekeverjük az pépesített epret, és sűrű habot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3764w.jpg)
11.
A habot egy kisebb lábasba rakjuk, vízfürdő felé. Hozzáöntjük a forró szirupot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3765w.jpg)
12.
Majd vízfürdő felett a habot állandó keverés mellett megfőzzük (kb 20 percig)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3769w.jpg)
13.
Három kanál habot cukrászzacskóba helyezzük. A többi eperhabot ráhelyezzük az elkészített pudingra és egyenletesen szétkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3770w.jpg)
14.
A hab tetejére rárakjuk a megsült leveles tészta négyzeteket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3771w.jpg)
15.
A tetejét megszórjuk porcukorral és az elkészített habbal és eper darabokkal díszítjük. A süteményt legalább egy órára hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3775w.jpg)
16.
Tálalás előtt felszeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000926/small/IMG_3803w.jpg)
Jó étvágyat!