Mascarpone sajtos rácsos sütemény leveles tésztából eperrel.
Édes rácsos sütemény leveles tésztából, pudingos, mascarpone sajtos töltelékkel és eperrel.
recept,recept fotó,mascarpone,leveles tészta,eper,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 350 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
mascarpone | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kristálycukor 50 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm
Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzzünk. Egy kicsit hűlni hagyjuk...
3.
Sima krémet keverünk ki.
5.
Az egyik felét egy lisztel meghintet gyúró lapon kinyújtjuk. Egy fakanállal csíkokat húzunk a tészta egyik felén.
6.
eper 350 gramm
A másik felére rá helyezzünk 5 kupac pudingot, egymástól elegendő távolságra. A puding tetejére, felszeletelt epreket helyezzünk.
7.
Az egészet pedig beborítjuk a csíkozott tésztával.
8.
A széleit behajtjuk, megnyomkodjuk és szeletekre vágjuk.
9.
Egy sütőpapírral bélelt lapra helyezzük el a rácsos tésztákat.Előmelegített sütőben 200°C sütjük. Majd ezután ugyanúgy elkészítjük a tészta másik felét is.
Jó étvágyat!