szakacsreceptek.hu

Mascarpones rolád

    

Lágy rolád mascarpone krémmel és kakaós-kávés piskótával.

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
citromlé1evőkanál
eper100gramm
fekete kávé50milliliter
kakaó1evőkanál
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor100gramm
mascarpone250gramm
porcukor60gramm
rétesliszt100gramm
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj60gramm
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. 

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

fekete kávé 50 milliliter

Hozzákeverjük a kihűlt kávét.

3. 

rétesliszt 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kakaó 1 evőkanál

Hozzáadjuk a lisztet és tejet, amelyben kakaót kevertünk el. Az egészet simára keverjük.

4. 

tojásfehérje 3 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

A fehérjéből készült habot óvatosan a tésztába keverjük...

6. 

...majd sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

7. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

9. Töltelék

vaj 60 gramm  porcukor 60 gramm  mascarpone 250 gramm

A vajat cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a mascarpone sajtot.

Töltelék

10. 

A tölteléket rákenjük a piskótára...

11. 

...majd betekerjük. Hűvös helyen állni hagyjuk.

12. 

eper 100 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

Az epret kisebb darabokra szeleteljük. Egy lábasban cukorral és citromlével 5 percig átmelegítjük, majd a roládot felszeleteljük, és egy kis epres masszával díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés