RECEPTEK

Mascarpones rolád

Mascarpones rolád

Lágy rolád mascarpone krémmel és kakaós-kávés piskótával.

recept,recept fotó,eper,kristálycukor,kakaó,mascarpone,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé1evőkanál
eper100gramm
fekete kávé50milliliter
kakaó1evőkanál
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor100gramm
mascarpone250gramm
porcukor60gramm
rétesliszt100gramm
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj60gramm
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

fekete kávé 50 milliliter

Hozzákeverjük a kihűlt kávét.

3. 

rétesliszt 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kakaó 1 evőkanál

Hozzáadjuk a lisztet és tejet, amelyben kakaót kevertünk el. Az egészet simára keverjük.

4. 

tojásfehérje 3 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

A fehérjéből készült habot óvatosan a tésztába keverjük...

6. 

...majd sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük.

7. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

9. Töltelék

vaj 60 gramm  porcukor 60 gramm  mascarpone 250 gramm

A vajat cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a mascarpone sajtot.

10. 

A tölteléket rákenjük a piskótára...

11. 

...majd betekerjük. Hűvös helyen állni hagyjuk.

12. 

eper 100 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

Az epret kisebb darabokra szeleteljük. Egy lábasban cukorral és citromlével 5 percig átmelegítjük, majd a roládot felszeleteljük, és egy kis epres masszával díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit