Epres rolád
recept,recept fotó,tyúk tojás,eper,eper,Roládok
Roládok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 550 | gramm | |
kukoricakeményítő | 15 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 60 | gramm | |
szamócás puding -por | 1 | evőkanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zselatin sűrítő | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 70 | milliliter |
Recept
2.
rétesliszt 60 gramm • kukoricakeményítő 15 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport/kukoricakeményítőt. Habverővel kidolgozzuk a tésztát, amelyet sütőpapírral bélelt sütőlapra öntünk.
3.
180°C-on 15 percig sütjük.
5.
porcukor 3 evőkanál
Egy lábasban összekeverjük az epret cukorral, majd rövid ideig állni hagyjuk. Felforraljuk és időnkénti kevergetés pépesre főzzük az epret.
6.
szamócás puding -por 1 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter
Tejben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az epres masszához. Elkeverjük.
7.
zselatin sűrítő 50 gramm • eper 150 gramm
Egy kisebb tálban a csomagoláson feltüntetett használati utasítás alapján elkészítjük a zselatint. Együtt az eperdarabokkal belekeverjük a még meleg epres masszába. Elkeverjük és hagyjuk lehűlni.
8.
A megsült tésztát megkenjük a töltelékkel, betekerjük, kb 2 órát állni hagyjuk a hűtőben és készen is van az epres rolád.
Jó étvágyat!