szakacsreceptek.hu

Epres rolád

    

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
eper550gramm
kukoricakeményítő15gramm
porcukor100gramm
porcukor3evőkanál
rétesliszt60gramm
szamócás puding -por1evőkanál
tyúk tojás4darab
zselatin sűrítő50gramm
zsírszegény tej 1,5%70milliliter

1. 

tyúk tojás 4 darab  porcukor 100 gramm

A tojást cukorral felverjük.

2. 

rétesliszt 60 gramm  kukoricakeményítő 15 gramm

Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport/kukoricakeményítőt. Habverővel kidolgozzuk a tésztát, amelyet sütőpapírral bélelt sütőlapra öntünk.

3. 

180°C-on 15 percig sütjük.

4. 

eper 400 gramm

Az epret megmossuk és apró darabokra vágjuk.

5. 

porcukor 3 evőkanál

Egy lábasban összekeverjük az epret cukorral, majd rövid ideig állni hagyjuk. Felforraljuk és időnkénti kevergetés pépesre főzzük az epret.

6. 

szamócás puding -por 1 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter

Tejben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az epres masszához. Elkeverjük.

7. 

zselatin sűrítő 50 gramm  eper 150 gramm

Egy kisebb tálban a csomagoláson feltüntetett használati utasítás alapján elkészítjük a zselatint. Együtt az eperdarabokkal belekeverjük a még meleg epres masszába. Elkeverjük és hagyjuk lehűlni.

8. 

A megsült tésztát megkenjük a töltelékkel, betekerjük, kb 2 órát állni hagyjuk a hűtőben és készen is van az epres rolád.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés