Epres rolád

recept,recept fotó,tyúk tojás,eper,eper,Roládok,Szezonális receptek
Roládok
Főzőcske
Adag
10
Adag tömege
111 g
Adag energiatartalma
163 kcal
Az elkészítés ideje
45 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 550 237 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 15 55 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
porcukor | 3 117 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 60 214 | gramm kcal | |
szamócás puding -por | 1 54 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
zselatin sűrítő | 50 180 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 70 34 | milliliter kcal |
Recept

2.
rétesliszt 60 gramm • kukoricakeményítő 15 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a pudingport/kukoricakeményítőt. Habverővel kidolgozzuk a tésztát, amelyet sütőpapírral bélelt sütőlapra öntünk.

3.
180°C-on 15 percig sütjük.


5.
porcukor 3 evőkanál
Egy lábasban összekeverjük az epret cukorral, majd rövid ideig állni hagyjuk. Felforraljuk és időnkénti kevergetés pépesre főzzük az epret.

6.
szamócás puding -por 1 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter
Tejben elkeverjük a pudingport, majd hozzáöntjük az epres masszához. Elkeverjük.

7.
zselatin sűrítő 50 gramm • eper 150 gramm
Egy kisebb tálban a csomagoláson feltüntetett használati utasítás alapján elkészítjük a zselatint. Együtt az eperdarabokkal belekeverjük a még meleg epres masszába. Elkeverjük és hagyjuk lehűlni.

8.
A megsült tésztát megkenjük a töltelékkel, betekerjük, kb 2 órát állni hagyjuk a hűtőben és készen is van az epres rolád.

Jó étvágyat!