Tavaszi rántotta

Hogyan készítsünk el tojásból és friss tavaszi zöldségből - zöldhagyma, retek - egy finom rántottát, amely feltölt vitaminokkal? Íme az egyszerű recept.
recept,recept fotó,újhagyma,retek,tyúk tojás,Tojásból készült reggeli,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Tojásból készült reggeli
kategóriak
Tojásból készült reggeli › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Retek ›Hozzávalók
Hozzávalók
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
retek | 6 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
újhagyma | 2 ?? | darab kcal |
Recept
1.
olivaolaj 2 evőkanál • újhagyma 2 darab • retek 6 darab • víz
A friss zöldhagymáról levágjuk a gyökereit és a zöld szárat, megmossuk, vékony karikákra szeleteljük. A retekről levágjuk a végét és a leveleket, megmossuk, karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, hozzáadjuk a zöldséget és fedő alatt 10 - 15 percig pároljuk, amíg megpuhul a retek. Szükség szerint egy kis vizet is hozzáadunk.

2.
tyúk tojás 3 darab • só
Párolást követően hozzáadjuk a sóval ízesített és felkevert tojást, és rántottát készítünk. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!