RECEPTEK

Gombás rántotta

Gombás rántotta

Induljon el egy őszi erdei sétára, és szedjen néhány finom gombát, amelyből egy nagyszerű rántotta készíthető.

recept,recept fotó,gomba- erdei vargánya,hagyma,tyúk tojás,Tojásból készült reggeli,,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek

Tojásból készült reggeli

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

gomba- erdei vargánya400gramm
hagyma100gramm
köménymag, őrölt1.5teáskanál
napraforgó olaj3evőkanál
1.5teáskanál
tyúk tojás6darab
víz20milliliter

 

Recept

1. Gomba szedése

Kora reggel elindulunk az erdőbe gombázni. A friss levegőn töltött idő gombázás nélkül is hasznos lehet, viszont ilyen esetben útban hazafelé, még be kell térnünk a piacra vagy az élelmiszer boltba, ahol finom gombát vásárolhatunk.

2. A gombák feldolgozása

gomba- erdei vargánya 400 gramm

A gombát megpucoljuk, a kalapokat letisztítjuk. Majd felvágjuk és ellenőrizzük, hogy nem e férges. Az ilyen gombákat nem fogyasztjuk. Az egészséges gombákat felszeleteljük és szitán keresztül folyóvíz alatt alaposan megmossuk.

3. 

hagyma 100 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk.

4. Gomba elkészítése

köménymag, őrölt 1.5 teáskanál   1.5 teáskanál  víz 20 milliliter

Hozzáadjuk a gombát, köményt, sót és felöntjük vízzel. Fedő alatt 15 percig pároljuk.

5. Rántotta

tyúk tojás 6 darab

A párolt gombához hozzáadjuk a tojást és rántottát készítünk belőle.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit