Gombás rántotta
Induljon el egy őszi erdei sétára, és szedjen néhány finom gombát, amelyből egy nagyszerű rántotta készíthető.
recept,recept fotó,gomba- erdei vargánya,hagyma,tyúk tojás,Tojásból készült reggeli,,Gluténmentes ,Szezonális receptek,Laktózmentes
Tojásból készült reggeli
kategóriak
Tojásból készült reggeli Gluténmentes Szezonális receptek Laktózmentes Szezon - Erdei gombák Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
gomba- erdei vargánya | 400 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
víz | 20 | milliliter |
Recept
1. Gomba szedése
Kora reggel elindulunk az erdőbe gombázni. A friss levegőn töltött idő gombázás nélkül is hasznos lehet, viszont ilyen esetben útban hazafelé, még be kell térnünk a piacra vagy az élelmiszer boltba, ahol finom gombát vásárolhatunk.
2. A gombák feldolgozása
gomba- erdei vargánya 400 gramm
A gombát megpucoljuk, a kalapokat letisztítjuk. Majd felvágjuk és ellenőrizzük, hogy nem e férges. Az ilyen gombákat nem fogyasztjuk. Az egészséges gombákat felszeleteljük és szitán keresztül folyóvíz alatt alaposan megmossuk.
4. Gomba elkészítése
köménymag, őrölt 1.5 teáskanál • só 1.5 teáskanál • víz 20 milliliter
Hozzáadjuk a gombát, köményt, sót és felöntjük vízzel. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
Jó étvágyat!