szakacsreceptek.hu

Epres sütemény mascarponeval

    

Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
eper150gramm
finomliszt350gramm
kristálycukor250gramm
mascarpone250gramm
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%750gramm
tyúk tojás5darab
vaj100gramm
vaníliarúd1darab

1. Az omlós tészta készítése

finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 50 gramm    vaj 100 gramm

Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.

Az omlós tészta készítése

2. Töltelék készítése

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 200 gramm

Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.

Töltelék készítése

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 gramm  vaníliarúd 1 darab

Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.

4. 

finomliszt 100 gramm

A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.

5. 

mascarpone 250 gramm

A kásába mascarpone sajtot keverünk.

6. 

Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.

7. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

eper 150 gramm

Hűlni hagyjuk, majd friss eperrel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés