szakacsreceptek.hu

Epres sütemény mascarponeval

     

Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Eper150gramm
Finomliszt350gramm
Kristálycukor250gramm
Mascarpone250gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%750gramm
Tyúk tojás5darab
Vaj100gramm
Vaníliarúd1darab

1. Az omlós tészta készítése

finomliszt 250 g  tyúk tojás 2 db  kristálycukor 50 g    vaj 100 g

Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.

Az omlós tészta készítése

2. Töltelék készítése

tyúk tojás 3 db  kristálycukor 200 g

Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.

Töltelék készítése

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 g  vaníliarúd 1 db

Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.

4. 

finomliszt 100 g

A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.

5. 

mascarpone 250 g

A kásába mascarpone sajtot keverünk.

6. 

Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.

7. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

eper 150 g

Hűlni hagyjuk, majd friss eperrel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés