Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.
recept,recept fotó,mascarpone,eper,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Főzőcske
Adag
10
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
1. Az omlós tészta készítése
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 50 gramm • só • vaj 100 gramm
Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.
2. Töltelék készítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 200 gramm
Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 gramm • vaníliarúd 1 darab
Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.
4.
finomliszt 100 gramm
A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.
6.
Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.
7.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!
eper | 150 | gramm | |
finomliszt | 350 | gramm | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliarúd | 1 | darab |