RECEPTEK

Epres sütemény mascarponeval

Epres sütemény mascarponeval

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.

recept,recept fotó,mascarpone,eper,Sütemények,Szezonális receptek

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

eper

150

65

gramm

kcal

finomliszt

350

1215

gramm

kcal

kristálycukor

250

1005

gramm

kcal

mascarpone

250

968

gramm

kcal

0

??

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

750

480

gramm

kcal

tyúk tojás

5

440

darab

kcal

vaj

100

734

gramm

kcal

vaníliarúd

1

??

darab

kcal

 

Recept

1. Az omlós tészta készítése

finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 50 gramm    vaj 100 gramm

Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.

Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból,...

2. Töltelék készítése

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 200 gramm

Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.

Egy tálban tojást cukorral keverünk ki....

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 gramm  vaníliarúd 1 darab

Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.

Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket...

4. 

finomliszt 100 gramm

A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.

A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül...

5. 

mascarpone 250 gramm

A kásába mascarpone sajtot keverünk.

A kásába mascarpone sajtot keverünk....

6. 

Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.

Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát,...

7. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

40 percig 180°C fokon sütjük....

8. 

eper 150 gramm

Hűlni hagyjuk, majd friss eperrel díszítjük.

Hűlni hagyjuk, majd friss eperrel díszítjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés