szakacsreceptek.hu

Epres sütemény mascarponeval

     

Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Eper150gramm
Finomliszt350gramm
Kristálycukor250gramm
Mascarpone250gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%750gramm
Tyúk tojás5darab
Vaj100gramm
Vaníliarúd1darab

1. Az omlós tészta készítése

finomliszt 250 g  tyúk tojás 2 db  kristálycukor 50 g    vaj 100 g

Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.

Az omlós tészta készítése

2. Töltelék készítése

tyúk tojás 3 db  kristálycukor 200 g

Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.

Töltelék készítése

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 g  vaníliarúd 1 db

Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.

4. 

finomliszt 100 g

A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.

5. 

mascarpone 250 g

A kásába mascarpone sajtot keverünk.

6. 

Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.

7. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

eper 150 g

Hűlni hagyjuk, majd friss eperrel díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés