Epres sütemény mascarponeval

Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.
recept,recept fotó,mascarpone,eper,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 150 65 | gramm kcal | |
finomliszt | 350 1215 | gramm kcal | |
kristálycukor | 250 1005 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 480 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaníliarúd | 1 ?? | darab kcal |
Recept
1. Az omlós tészta készítése
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 50 gramm • só • vaj 100 gramm
Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.

2. Töltelék készítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 200 gramm
Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.

3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 gramm • vaníliarúd 1 darab
Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.

4.
finomliszt 100 gramm
A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.


6.
Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.

7.
40 percig 180°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!