Epres sütemény mascarponeval
Finom sütemény omlós tésztából, mascarpone töltelékkel, és friss eperrel díszítve.
recept,recept fotó,mascarpone,eper,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 150 | gramm | |
finomliszt | 350 | gramm | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 750 | gramm | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliarúd | 1 | darab |
Recept
1. Az omlós tészta készítése
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 50 gramm • só • vaj 100 gramm
Lisztből, puha vajból, tojásból, cukorból, és csipetnyi sóból tésztát dolgozunk ki. Hűvös helyen 15 percig pihentetjük.
2. Töltelék készítése
tyúk tojás 3 darab • kristálycukor 200 gramm
Egy tálban tojást cukorral keverünk ki.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 gramm • vaníliarúd 1 darab
Egy lábasban tejet, vanília rúd reszeléket melegítünk.
4.
finomliszt 100 gramm
A meleg tejbe tojást cukorral keverünk. Végül szitán át lisztet szórunk bele, és sűrű kását főzünk.
6.
Sütemény formába belenyomkodjuk a tésztát, és ráöntjük a mascarpone tölteléket.
7.
40 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!