szakacsreceptek.hu

Mandulás mascarponés rudacskák

    

Fenséges krémes rudacskák leveles tésztából.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
cukros mandula-
darált mandula50gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
leveles tészta275gramm
mascarpone250gramm
porcukor50gramm
tojáslikőr2evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj-
vaj50gramm

1. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát kihajtjuk és 2 cm csíkokra vágjuk.

2. 

vaj

A fémrudacskákat vajjal megkenjük.

3. 

És feltekerjük rá az elkészített tészta csíkot.

4. 

tyúk tojás 1 darab

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el őket és kenjük meg felvert tojással...

5. 

cukros mandula

...szórjuk meg a tetejét mandula szirommal.

6. 

220°C sütjük 15 percig. A megsült rudacskákat még melegen le bontjuk a formákról

7. 

vaj 50 gramm  porcukor 50 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

8. 

darált mandula 50 gramm

Hozzáadjuk a mandulát és összekeverjük.

9. 

tojáslikőr 2 evőkanál

Belekeverjük a tojás likőrt...

10. 

mascarpone 250 gramm

...és a mascarponét...

11. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter

....és tejszínhabot verünk fel. A habot egy fél órára a hűtőbe helyezzük hogy keményebb legyen.

12. 

Majd a krémet cukrász zsákba rakjuk.

13. 

Megtöltjük vele a rudacskákat.

14. 

Legalább 2 órára a hűtőbe helyezzük az elkészült rudacskákat és már is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés