Mandulás mascarponés rudacskák
![Mandulás mascarponés rudacskák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001972/img_hu_4x3/mandulas-mascarpones-rudacskak_00180.jpg)
Fenséges krémes rudacskák leveles tésztából.
recept,recept fotó,leveles tészta,darált mandula,mascarpone,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
cukros mandula | - | ||
darált mandula | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
tojáslikőr | 2 | evőkanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 50 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5995.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5996.jpg)
3.
És feltekerjük rá az elkészített tészta csíkot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5999.jpg)
4.
tyúk tojás 1 darab
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el őket és kenjük meg felvert tojással...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6001.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6003.jpg)
6.
220°C sütjük 15 percig. A megsült rudacskákat még melegen le bontjuk a formákról
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6008.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5984.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5988.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5990.jpg)
11.
habtejszín (30-33%) 100 milliliter
....és tejszínhabot verünk fel. A habot egy fél órára a hűtőbe helyezzük hogy keményebb legyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_5992.jpg)
12.
Majd a krémet cukrász zsákba rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6010.jpg)
13.
Megtöltjük vele a rudacskákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6013.jpg)
14.
Legalább 2 órára a hűtőbe helyezzük az elkészült rudacskákat és már is fogyaszthatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001972/small/IMG_6016.jpg)
Jó étvágyat!