RECEPTEK

Mandulás mascarponés rudacskák

Mandulás mascarponés rudacskák

Fenséges krémes rudacskák leveles tésztából.

recept,recept fotó,leveles tészta,darált mandula,mascarpone,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukros mandula-
darált mandula50gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
leveles tészta275gramm
mascarpone250gramm
porcukor50gramm
tojáslikőr2evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj-
vaj50gramm

 

Recept

1. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát kihajtjuk és 2 cm csíkokra vágjuk.

2. 

vaj

A fémrudacskákat vajjal megkenjük.

3. 

És feltekerjük rá az elkészített tészta csíkot.

4. 

tyúk tojás 1 darab

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük el őket és kenjük meg felvert tojással...

5. 

cukros mandula

...szórjuk meg a tetejét mandula szirommal.

6. 

220°C sütjük 15 percig. A megsült rudacskákat még melegen le bontjuk a formákról

7. 

vaj 50 gramm  porcukor 50 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

8. 

darált mandula 50 gramm

Hozzáadjuk a mandulát és összekeverjük.

9. 

tojáslikőr 2 evőkanál

Belekeverjük a tojás likőrt...

10. 

mascarpone 250 gramm

...és a mascarponét...

11. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter

....és tejszínhabot verünk fel. A habot egy fél órára a hűtőbe helyezzük hogy keményebb legyen.

12. 

Majd a krémet cukrász zsákba rakjuk.

13. 

Megtöltjük vele a rudacskákat.

14. 

Legalább 2 órára a hűtőbe helyezzük az elkészült rudacskákat és már is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit