Cheesecake mascarpone sajttal és mákkal.
Fantasztikusan lágy sütemény kekszből és a mascarpone sajtból. Hogy még fantasztikusabb legyen ajánljuk gyümölcs zselével díszíteni.
recept,recept fotó,mascarpone,őrölt mák,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 300 | gramm | |
mascarpone | 750 | gramm | |
méz | 5 | evőkanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tortazselé, piros | 20 | gramm | |
vaj | 210 | gramm | |
vajas száraz keksz | 360 | gramm | |
vaníliás puding -por | 2 | evőkanál | |
őrölt mák | 150 | gramm |
Recept

2.
Egy kerek tortaformába öntjük és jól bele nyomkodjuk. Sütőben 170 °C 15 percig sütjük.

3.
mascarpone 750 gramm • méz 5 evőkanál
Amíg a sütemény a sütőben megsül addig elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot mézzel jól összekeverjük.

4.
tojássárgája 4 darab • vaníliás puding -por 2 evőkanál
Hozzáadjuk a tojássárgákat és a pudingot. Turmixoljuk.,



7.
Az elkészített krémet a megsült lapra öntjük. 150°C sütjük 50 percig.

8.
tortazselé, piros 20 gramm • kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 300 gramm
A friss gyümölcsöt folyó víz alatt jól leöblítjük. Amennyiben mirelit gyümölcsöt használunk, felengedjük és a fölösleges lét leöntjük róla. A piros torta zselét a tasakon lévő használati útmutatás szerint elkészítjük. A gyümölcsöket egyenletesen rárakjuk a megsült és jól kihűlt süteményre és leöntjük a piros zselével. Hűvös helyre rakjuk keményedni.

Jó étvágyat!