szakacsreceptek.hu

Cheesecake mascarpone sajttal és mákkal.

     

Fantasztikusan lágy sütemény kekszből és a mascarpone sajtból. Hogy még fantasztikusabb legyen ajánljuk gyümölcs zselével díszíteni.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

vajas száraz keksz 360 gramm  vaj 210 gramm

Házi robotgépben felaprítjuk a kekszet és a vajat.

2. 

Egy kerek tortaformába öntjük és jól bele nyomkodjuk. Sütőben 170 °C 15 percig sütjük.

3. 

mascarpone 750 gramm  méz  5 evőkanál

Amíg a sütemény a sütőben megsül addig elkészítjük a krémet. A mascarpone sajtot mézzel jól összekeverjük.

4. 

tojássárgája 4 darab  vaníliás puding -por 2 evőkanál

Hozzáadjuk a tojássárgákat és a pudingot. Turmixoljuk.,

5. 

őrölt mák 150 gramm

Mákot keverünk hozzá.

6. 

tojásfehérje 4 darab

Tojásfehérjéből kemény habot verünk fel, és kanalanként a krémbe keverjük.

7. 

Az elkészített krémet a megsült lapra öntjük. 150°C sütjük 50 percig.

8. 

tortazselé, piros 20 gramm  kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 300 gramm

A friss gyümölcsöt folyó víz alatt jól leöblítjük. Amennyiben mirelit gyümölcsöt használunk, felengedjük és a fölösleges lét leöntjük róla. A piros torta zselét a tasakon lévő használati útmutatás szerint elkészítjük. A gyümölcsöket egyenletesen rárakjuk a megsült és jól kihűlt süteményre és leöntjük a piros zselével. Hűvös helyre rakjuk keményedni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés