Céklasaláta tormával és almával

A tormának köszönhetően erősen pikáns ízű salátát kapunk, amely viszont nagyon egészséges. Ajánlatos köretként fogyasztani főleg az influenzás időszakban.
recept,recept fotó,cékla,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 122 | gramm kcal | |
citromlé | 30 7 | milliliter kcal | |
cékla | 300 144 | gramm kcal | |
friss torma gyökér | 40 20 | gramm kcal | |
méz | 30 99 | gramm kcal | |
víz | 50 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
alma 200 gramm • friss torma gyökér 40 gramm
Ha kihűlt a cékla, akkor megpucoljuk és felszeleteljük. Az almákat és a tormát megpucoljuk.

3.
A tormát apróra reszeljük (kb 1,5 evőkanálnyi) és egy tálba helyezzük.

4.
Az almák felét kásásra reszeljük és hozzáadjuk a tormát, majd összekeverjük.

5.
méz 30 gramm • víz 50 milliliter • citromlé 30 milliliter
Hozzáadjuk a céklát. Egy másik tálban vízben mézet keverünk el, és friss citrom levet adunk hozzá.

6.
Az alma másik felét vastagabbra reszeljük, majd hozzáadjuk a céklához.

7.
Hozzáöntjük a mézes-citromos öntetet, és jól összekeverjük.

8.
Stévia levéllel díszítjük és tálaljuk.

Jó étvágyat!