Céklasaláta tormával és almával
![Céklasaláta tormával és almával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001159/img_hu_4x3/ceklasalata-tormaval-es-almaval_00180.jpg)
A tormának köszönhetően erősen pikáns ízű salátát kapunk, amely viszont nagyon egészséges. Ajánlatos köretként fogyasztani főleg az influenzás időszakban.
recept,recept fotó,cékla,Zöldségsaláták,Laktózmentes ,Szezonális receptek,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
citromlé | 30 | milliliter | |
cékla | 300 | gramm | |
friss torma gyökér | 40 | gramm | |
méz | 30 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_8739.jpg)
2.
alma 200 gramm • friss torma gyökér 40 gramm
Ha kihűlt a cékla, akkor megpucoljuk és felszeleteljük. Az almákat és a tormát megpucoljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1566.jpg)
3.
A tormát apróra reszeljük (kb 1,5 evőkanálnyi) és egy tálba helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1569.jpg)
4.
Az almák felét kásásra reszeljük és hozzáadjuk a tormát, majd összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1571.jpg)
5.
méz 30 gramm • víz 50 milliliter • citromlé 30 milliliter
Hozzáadjuk a céklát. Egy másik tálban vízben mézet keverünk el, és friss citrom levet adunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1574.jpg)
6.
Az alma másik felét vastagabbra reszeljük, majd hozzáadjuk a céklához.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1575.jpg)
7.
Hozzáöntjük a mézes-citromos öntetet, és jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1577.jpg)
8.
Stévia levéllel díszítjük és tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001159/small/IMG_1607.jpg)
Jó étvágyat!