RECEPTEK

A cékla befőzése - tormával együtt

A cékla befőzése - tormával együtt

A cékla nagyon egészséges zöldség. Nagyon finom és könnyű ételeket készíthetünk belőle. A cékla tormával egy igazán finom és egészséges köret a finom húsok mellé.

recept,recept fotó,cékla,friss torma gyökér,Befőttek,Szezonális receptek,Laktózmentes ,Gluténmentes

Befőttek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cékla3.5kilogramm
ecet60milliliter
friss torma gyökér100gramm
kristálycukor2evőkanál
köménymag, őrölt2teáskanál
2teáskanál
víz½liter

 

Recept

1. A cékla elkészítése

cékla 3.5 kilogramm

A céklát megmossuk és eltávolítjuk a szárát esetleg a gyökereket.. Hideg vízbe helyezzük és puhára főzzük. A vizet leöntjük és a céklát hagyjuk kihűlni. Ezután meghámozzuk és vastagabb csíkokra vágjuk.

2. A torma elkészítése

friss torma gyökér 100 gramm  víz ½ liter  ecet 60 milliliter   2 teáskanál  köménymag, őrölt 2 teáskanál  kristálycukor 2 evőkanál

A tormát megtisztítjuk és a lehető leggyorsabban lereszeljük. Mert a reszelésnél erősen fellépő illóolajok könnyekre fakasztanak. Azonnal hozzáadjuk a felvágott céklához és összekeverjük. Vizet és ecetet öntünk hozzá, hozzáadjuk a sót, cukrot és a köménymagot. Alaposan összekeverjük, esetleg ízlés szerint ízesítjük.

3. Befőttes üvegbe töltés

A cékla és torma keverékét belerakjuk a (370 ml) befőttes üvegekbe. Miután az összes üveget megtöltöttük hozzáöntjük a levet ami a az edénybe maradt ahol a cékla, torma és a többi alapanyag volt.

4. Befőzés

Az üvegeket lezárjuk és 15 percig főzzük 80 - 85°C hőmérsékletnél. A megadott mennyiségből elkészítünk 8 kisebb üveget 370 ml. Az így elkészített céklát, pár napig a hűtőben is tárolhatjuk anélkül hogy kifőznénk. A cékla befőtt akár több hónapon keresztül sem romlik meg.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés