szakacsreceptek.hu

Hidegen pácolt lazac

    

A hidegkonyha egyszerű receptje egy finom pácolt lazacra.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
brandy1evőkanál
cékla400gramm
kapor2teáskanál
kristálycukor1evőkanál
lazac400gramm
2teáskanál

1. 

lazac 400 gramm

A lazac filét egy tálba rakjuk, úgy hogy elfedje a tál teljes alját.

2. 

 2 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  kapor 2 teáskanál

A lazacot megszórjuk durvább sóval, kristálycukorral és szárított kaporral.

3. 

cékla 400 gramm  brandy 1 evőkanál

A céklát lágyra lereszeljük és egyenlő rétegekben ráhelyezzük a lazacra Egy kis konyakkal megcsepegtetjük.. A tálat lezárjuk és eltesszük a hűtőbe 3-4 napra.

4. 

A lazac filét óvatosan megtisztítjuk a páctól, egy kés segítségével, ezután vékony szeletekre vágjuk és előételként, falatkák , szendvicsek esetleg hidegtálak részeként tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés