Tonhalas cékla
Vékony szelet főtt cékla tonhallal saját konzerv levében. Egyszerű, egészséges és ízletes.
recept,recept fotó,cékla,saját levében konzervált tonhal,Halsaláták,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Halsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
cékla | 150 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | ¼ | teáskanál | |
kesudió | 10 | gramm | |
mezei saláta | 5 | gramm | |
olivaolaj | ½ | evőkanál | |
saját levében konzervált tonhal | 75 | gramm |
Recept
1.
cékla 150 gramm
A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.
2.
A főtt céklát vékony szeletekre vágjuk és tányérra tesszük.
3.
saját levében konzervált tonhal 75 gramm • mezei saláta 5 gramm • kesudió 10 gramm • olivaolaj ½ evőkanál • himalája étkezési só rózsaszín ¼ teáskanál
Adjunk hozzá tonhaldarabokat, díszítsük salátalevelekkel, dióval és fűszerezzük.
Jó étvágyat!