szakacsreceptek.hu

Céklasaláta citromfűvel

Céklasaláta citromfűvel

    

Lágy céklasaláta joghurttal és citromfű (mézfű) levelekkel, amely nagyszerű mellékízt kölcsönöz a salátának :) Felhasználható akár köretként is pikáns ételekhez vagy főételként vacsorára.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

cékla 450 gramm

A céklát megmossuk és forró vízbe helyezzük. Puhára főzzük 30-50 percig (mérettől függően). Miután kihűlt, burgonya hámozóval meghámozzuk.

2. 

nádcukor 15 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  citromlé 3 evőkanál  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál

A céklát vastagan lereszeljük és hozzáadjuk a cukrot, fűszert, citromlevet és a sót. Összekeverjük.

3. 

mézfű

A citromfüvet megmossuk, leszaggatjuk a leveleket és apróra vágjuk.

4. 

A citromfű leveleket...

5. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 500 gramm

...és a joghurtot hozzáadjuk a céklához és összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés