szakacsreceptek.hu

Joghurtos céklasaláta mandulával

    

Ez a saláta vitamindús, nagyon egyszerű és rendkívül finom, (Beetroot raita, Chukander) pikáns indiai eledel. Lágy édes-savanyú ízű, magában is fogyaszhatjuk mint egy diétás vacsorát.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

cékla 300 gramm

Egy kisebb céklát megmossunk és puhára főzzük vízben, letakarva kb egy órán keresztül. Leöntjük a vizet és hagyjuk kihűlni a céklát. Esetleg lehűthetjük úgy hogy hideg vízbe merítjük.

2. 

A céklát megpucoljuk és csíkokra vágjuk.

3. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 gramm  himalája étkezési só rózsaszín ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál  szárított mentalevél ½ teáskanál  nádcukor 1 teáskanál  citromlé 1 evőkanál

A joghurtot egy tálba öntjük, adunk hozzá sót, borsot, cukrot és citromlevét. Jól összekeverjük.

4. 

darált mandula 2 evőkanál

Hozzákeverjük a céklát és az őrölt mandulát.

5. Tálalási tippünk

Basmati rizs- recept recept  Pikáns lencse-borsó dál´ recept

A porció mennyisége a tálalás módjától függ. Indiai menühöz a megadott mennyiség kb 4 porciót tesz ki.

Tálalási tippünk

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés