Káposztás-céklás krémsaláta

Nagyon egészséges saláta, teli vitaminnal. Kiváló húsok mellé. Tartármártás nélkül diétázók számára kitűnő vacsora lehet.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,cékla,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
cékla | 1 480 | kilogramm kcal | |
ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
fehérkáposzta | 800 232 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 400 280 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tartármártás | 150 759 | milliliter kcal |
Recept

2.
só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Egy lábasba szórjuk, sózzuk, majd megszórjuk köménnyel, megkeverjük és állni hagyjuk.

3.
cékla 1 kilogramm
A céklát megmossuk, vízben puhára főzzük (kb 1-1,5 órát). Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.

4.
A céklát vastagra reszeljük a káposztához.

5.
hagyma 100 gramm • ecet 2 evőkanál • só
A hagymát megpucoljuk és szintén vastagra vágjuk a salátához. Hozzáadunk ecetet, sót, ízlés szerint, majd jól elkeverjük.

6.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 milliliter
Joghurtot keverünk hozzá és hűtőben másnapig állni hagyjuk.


Jó étvágyat!