RECEPTEK

Káposztás-céklás krémsaláta

Káposztás-céklás krémsaláta

Nagyon egészséges saláta, teli vitaminnal. Kiváló húsok mellé. Tartármártás nélkül diétázók számára kitűnő vacsora lehet.

recept,recept fotó,fehérkáposzta,cékla,Zöldségsaláták,Gluténmentes

Zöldségsaláták

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cékla1kilogramm
ecet2evőkanál
fehérkáposzta800gramm
hagyma100gramm
köménymag, darált½teáskanál
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom400milliliter
1teáskanál
-
tartármártás150milliliter

 

Recept

1. 

fehérkáposzta 800 gramm

A káposztát apróra vágjuk.

2. 

 1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Egy lábasba szórjuk, sózzuk, majd megszórjuk köménnyel, megkeverjük és állni hagyjuk.

3. 

cékla 1 kilogramm

A céklát megmossuk, vízben puhára főzzük (kb 1-1,5 órát). Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.

4. 

A céklát vastagra reszeljük a káposztához.

5. 

hagyma 100 gramm  ecet 2 evőkanál 

A hagymát megpucoljuk és szintén vastagra vágjuk a salátához. Hozzáadunk ecetet, sót, ízlés szerint, majd jól elkeverjük.

6. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 milliliter

Joghurtot keverünk hozzá és hűtőben másnapig állni hagyjuk.

7. 

tartármártás 150 milliliter

Tálalás előtt tartármártást keverhetünk hozzá.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés