Káposztás-céklás krémsaláta
Nagyon egészséges saláta, teli vitaminnal. Kiváló húsok mellé. Tartármártás nélkül diétázók számára kitűnő vacsora lehet.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,cékla,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
cékla | 1 | kilogramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
fehérkáposzta | 800 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 400 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tartármártás | 150 | milliliter |
Recept
2.
só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Egy lábasba szórjuk, sózzuk, majd megszórjuk köménnyel, megkeverjük és állni hagyjuk.
3.
cékla 1 kilogramm
A céklát megmossuk, vízben puhára főzzük (kb 1-1,5 órát). Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.
4.
A céklát vastagra reszeljük a káposztához.
5.
hagyma 100 gramm • ecet 2 evőkanál • só
A hagymát megpucoljuk és szintén vastagra vágjuk a salátához. Hozzáadunk ecetet, sót, ízlés szerint, majd jól elkeverjük.
6.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 milliliter
Joghurtot keverünk hozzá és hűtőben másnapig állni hagyjuk.
Jó étvágyat!