szakacsreceptek.hu

Coleslaw káposztasaláta

     

Kedvelt káposztasaláta majonézzel. Egy nagyon finom receptet mutatunk most be. Kiváló húsok mellé köretként is. Közkedvelt hidegtálak mellé is.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Balzsamecet2teáskanál
Fehérkáposzta650gramm
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Hagyma50gramm
Kristálycukor1.5teáskanál
Majonéz light300milliliter
Répa150gramm
1teáskanál
Zeller200gramm

1. 

fehérkáposzta 650 g

A káposztát apróra felvágjuk.

2. 

 1 TK

Egy tálba helyezzük, megsózzuk, és fél órára állni hagyjuk.

3. 

hagyma 50 g

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

4. 

zeller 200 g

A zellert megpucoljuk, megmossuk, és lágyra lereszeljük, majd hozzáadjuk a hagymához.

5. 

répa 150 g

A répát megpucoljuk, megmossuk, és vastagon lereszeljük, majd hozzáadjuk a zellerhez és hagymához.

6. 

fekete bors, őrölt ¼ TK  kristálycukor 1.5 TK  balzsamecet 2 TK

A káposztát jól kifacsarjuk, és jól összekeverjük a többi zöldséggel. Fűszerezzük, cukrozzuk, és megcsepegtetjük balzsamecettel. Jól összekeverjük.

7. 

majonéz light 300 ml

A végén hozzákeverjük a majonézt. A salátát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés