szakacsreceptek.hu

Sárgarépás-káposztás saláta

     

Kedvelt klasszikus saláta káposztából édes-savanyú öntettel. Sült és párolt húsokhoz ajánljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
citrom1darab
ecet15milliliter
fehérkáposzta1kilogramm
hagyma120gramm
olivaolaj2evőkanál
porcukor30gramm
répa200gramm
1teáskanál
víz0
víz300milliliter

1. 

fehérkáposzta 1 kilogramm

A káposztát vékonyra vágjuk, belerakjuk a tésztaszűrőbe, és az egészet belerakjuk egy edénybe.

2. 

víz

Ezután a káposztát forró vízzel leöntjük, majd egy percig állni hagyjuk benne. Ezután a tésztaszűrőt kiemeljük, és lecsepegtetjük a vizet, és a káposztát kiöntjük egy másik edénybe és hűlni hagyjuk.

3. 

hagyma 120 gramm  répa 200 gramm

A hagymát megpucoljuk, félholdakra vágjuk és azokat szétválasszuk. A sárgarépát megpucoljuk, és finomra lereszeljük.

4. 

 1 teáskanál

A hagymát és a répát hozzáadjuk a káposztához, sózzuk és összekeverjük.

5. 

víz 300 milliliter  porcukor 30 gramm  ecet 15 milliliter  olivaolaj 2 evőkanál  citrom 1 darab

Leöntjük vízzel, amelyben előzőleg cukrot és ecetet oldottunk fel. A végén olajat és citromlevet adunk hozzá, és jól megkeverjük. Hűtőbe helyezzük. Kb fél órával fogyasztás előtt vesszük ki a hűtőből.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés