Kedvelt klasszikus saláta káposztából édes-savanyú öntettel. Sült és párolt húsokhoz ajánljuk.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,répa,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldségsaláták
Főzőcske
Adag
6
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
alacsony
1.
fehérkáposzta 1 kilogramm
A káposztát vékonyra vágjuk, belerakjuk a tésztaszűrőbe, és az egészet belerakjuk egy edénybe.
2.
Ezután a káposztát forró vízzel leöntjük, majd egy percig állni hagyjuk benne. Ezután a tésztaszűrőt kiemeljük, és lecsepegtetjük a vizet, és a káposztát kiöntjük egy másik edénybe és hűlni hagyjuk.
3.
hagyma 120 gramm • répa 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, félholdakra vágjuk és azokat szétválasszuk. A sárgarépát megpucoljuk, és finomra lereszeljük.
5.
víz 300 milliliter • porcukor 30 gramm • ecet 15 milliliter • olivaolaj 2 evőkanál • citrom 1 darab
Leöntjük vízzel, amelyben előzőleg cukrot és ecetet oldottunk fel. A végén olajat és citromlevet adunk hozzá, és jól megkeverjük. Hűtőbe helyezzük. Kb fél órával fogyasztás előtt vesszük ki a hűtőből.
Jó étvágyat!