Sárgarépás-káposztás saláta
Kedvelt klasszikus saláta káposztából édes-savanyú öntettel. Sült és párolt húsokhoz ajánljuk.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,répa,Zöldségsaláták,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták Gluténmentes Laktózmentes Szezonális receptek Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) Szezon - Sárgarépa
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 | darab | |
ecet | 15 | milliliter | |
fehérkáposzta | 1 | kilogramm | |
hagyma | 120 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 30 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | - | ||
víz | 300 | milliliter |
Recept
1.
fehérkáposzta 1 kilogramm
A káposztát vékonyra vágjuk, belerakjuk a tésztaszűrőbe, és az egészet belerakjuk egy edénybe.

2.
Ezután a káposztát forró vízzel leöntjük, majd egy percig állni hagyjuk benne. Ezután a tésztaszűrőt kiemeljük, és lecsepegtetjük a vizet, és a káposztát kiöntjük egy másik edénybe és hűlni hagyjuk.

3.
hagyma 120 gramm • répa 200 gramm
A hagymát megpucoljuk, félholdakra vágjuk és azokat szétválasszuk. A sárgarépát megpucoljuk, és finomra lereszeljük.


5.
víz 300 milliliter • porcukor 30 gramm • ecet 15 milliliter • olivaolaj 2 evőkanál • citrom 1 darab
Leöntjük vízzel, amelyben előzőleg cukrot és ecetet oldottunk fel. A végén olajat és citromlevet adunk hozzá, és jól megkeverjük. Hűtőbe helyezzük. Kb fél órával fogyasztás előtt vesszük ki a hűtőből.

Jó étvágyat!