szakacsreceptek.hu

Sárgarépás-káposztás saláta

Kedvelt klasszikus saláta káposztából édes-savanyú öntettel. Sült és párolt húsokhoz ajánljuk.

 

Adag: 6

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Citrom1darab
Ecet15milliliter
Fehérkáposzta1kilogramm
Hagyma120gramm
Olivaolaj2evőkanál
Porcukor30gramm
Répa200gramm
1teáskanál
Víz
Víz300milliliter

1. 

fehérkáposzta 1 kg

A káposztát vékonyra vágjuk, belerakjuk a tésztaszűrőbe, és az egészet belerakjuk egy edénybe.

2. 

víz

Ezután a káposztát forró vízzel leöntjük, majd egy percig állni hagyjuk benne. Ezután a tésztaszűrőt kiemeljük, és lecsepegtetjük a vizet, és a káposztát kiöntjük egy másik edénybe és hűlni hagyjuk.

3. 

hagyma 120 g  répa 200 g

A hagymát megpucoljuk, félholdakra vágjuk és azokat szétválasszuk. A sárgarépát megpucoljuk, és finomra lereszeljük.

4. 

 1 TK

A hagymát és a répát hozzáadjuk a káposztához, sózzuk és összekeverjük.

5. 

víz 300 ml  porcukor 30 g  ecet 15 ml  olivaolaj 2 EK  citrom 1 db

Leöntjük vízzel, amelyben előzőleg cukrot és ecetet oldottunk fel. A végén olajat és citromlevet adunk hozzá, és jól megkeverjük. Hűtőbe helyezzük. Kb fél órával fogyasztás előtt vesszük ki a hűtőből.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés