Almás muffin mézzel és sztéviával
Cukormentes lágy muffin almával és citromlével.
recept,recept fotó,alma ,Muffinok,Szezonális receptek
Muffinok
kategóriak
Muffinok Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 | gramm | |
citromhéj | 1 | teáskanál | |
citromlé | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 200 | gramm | |
friss sztévia | 10 | gramm | |
mák | 2 | evőkanál | |
méz | 2 | evőkanál | |
sztévia por | - | ||
sütőpor | 7 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
vaj | 75 | gramm |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • méz 2 evőkanál
...majd hozzáöntjük a tejet, mézet és botmixerrel pépesítjük.
3.
alma 250 gramm • citromlé 2 evőkanál
Az almát megpucoljuk, felszeleteljük apró kockákra majd leöntjük citromlével.
4.
finomliszt 200 gramm • sütőpor 7 gramm • vaj 75 gramm • citromhéj 1 teáskanál • mák 2 evőkanál
Egy tálba lisztet és sütőport szórunk, hozzáöntjük a sztéviás tejet, olvasztott vajat és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a mákot. Az egészből közepesen folyékony tésztát készítünk.
5.
Egy fagylaltszedő kanál segítségével a tésztát szilikon muffin formákba adagoljuk. A tésztát rakhatjuk leveses kanál segítségével is. A forma kb 2/3-áig legyen megtöltve.
6.
A tésztára egyenletesen szétosztjuk az almát
7.
A muffinokat előmelegített sütőben sütjük 180-190°C-on, kb. 25 percig. Azt, hogy elkészült e, egy hurkapálcika segítségével ellenőrizzük. A megsült muffinokat lágyan megszórjuk sztévia porral.
Jó étvágyat!