szakacsreceptek.hu

Almás muffin mézzel és sztéviával

     

Cukormentes lágy muffin almával és citromlével.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Alma 250gramm
Citromhéj1teáskanál
Citromlé2evőkanál
Finomliszt200gramm
Friss sztévia10gramm
Mák2evőkanál
Méz 2evőkanál
Sztévia por
Sütőpor7gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
Vaj75gramm

1. 

friss sztévia 10 g

A sztéviát felaprítjuk...

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 ml  méz  2 EK

...majd hozzáöntjük a tejet, mézet és botmixerrel pépesítjük.

3. 

alma  250 g  citromlé 2 EK

Az almát megpucoljuk, felszeleteljük apró kockákra majd leöntjük citromlével.

4. 

finomliszt 200 g  sütőpor 7 g  vaj 75 g  citromhéj 1 TK  mák 2 EK

Egy tálba lisztet és sütőport szórunk, hozzáöntjük a sztéviás tejet, olvasztott vajat és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a mákot. Az egészből közepesen folyékony tésztát készítünk.

5. 

Egy fagylaltszedő kanál segítségével a tésztát szilikon muffin formákba adagoljuk. A tésztát rakhatjuk leveses kanál segítségével is. A forma kb 2/3-áig legyen megtöltve.

6. 

A tésztára egyenletesen szétosztjuk az almát

7. 

sztévia por

A muffinokat előmelegített sütőben sütjük 180-190°C-on, kb. 25 percig. Azt, hogy elkészült e, egy hurkapálcika segítségével ellenőrizzük. A megsült muffinokat lágyan megszórjuk sztévia porral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés