Almás muffin mézzel és sztéviával

Cukormentes lágy muffin almával és citromlével.
recept,recept fotó,alma ,Muffinok
Muffinok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 153 | gramm kcal | |
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
citromlé | 2 7 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
friss sztévia | 10 0 | gramm kcal | |
mák | 2 163 | evőkanál kcal | |
méz | 2 99 | evőkanál kcal | |
sztévia por | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 7 6 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 32 | milliliter kcal | |
vaj | 75 551 | gramm kcal |
Recept

2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • méz 2 evőkanál
...majd hozzáöntjük a tejet, mézet és botmixerrel pépesítjük.

3.
alma 250 gramm • citromlé 2 evőkanál
Az almát megpucoljuk, felszeleteljük apró kockákra majd leöntjük citromlével.

4.
finomliszt 200 gramm • sütőpor 7 gramm • vaj 75 gramm • citromhéj 1 teáskanál • mák 2 evőkanál
Egy tálba lisztet és sütőport szórunk, hozzáöntjük a sztéviás tejet, olvasztott vajat és hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a mákot. Az egészből közepesen folyékony tésztát készítünk.

5.
Egy fagylaltszedő kanál segítségével a tésztát szilikon muffin formákba adagoljuk. A tésztát rakhatjuk leveses kanál segítségével is. A forma kb 2/3-áig legyen megtöltve.

6.
A tésztára egyenletesen szétosztjuk az almát

7.
A muffinokat előmelegített sütőben sütjük 180-190°C-on, kb. 25 percig. Azt, hogy elkészült e, egy hurkapálcika segítségével ellenőrizzük. A megsült muffinokat lágyan megszórjuk sztévia porral.

Jó étvágyat!