szakacsreceptek.hu

Mézes, almás, meggyes kalács

    

Nagyon finom, zamatos, mézes, almás meggyes kalács, porcukorral meghintve. Még melegen tálaljuk egy pici mézzel a tetején.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 300gramm
citrom½darab
meggy200gramm
méz 100gramm
napraforgó olaj100milliliter
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom250gramm
rétesliszt280gramm
rétesliszt-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%50milliliter
tyúk tojás2darab
vaj-

1. 

meggy 200 gramm

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, vagy meggy kompótot is használhatunk.

2. 

alma  300 gramm  citrom ½ darab

Az almát megmossuk, meghámozzuk és vastagra lereszeljük. Citrom lével meglocsoljuk.

3. 

rétesliszt 280 gramm  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  méz  100 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

4. 

Jól összekeverjük a tésztát.

5. 

vaj  rétesliszt

A tészta 2/3 egy kivajazot és lisztel meghintet formába öntjük.

6. 

A tésztára rá rakjuk az almát és a meggyet. A maradék tésztát nem egyenletesen rá visszük.

7. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés