Mézes, almás, meggyes kalács

Nagyon finom, zamatos, mézes, almás meggyes kalács, porcukorral meghintve. Még melegen tálaljuk egy pici mézzel a tetején.
recept,recept fotó,alma ,méz ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 183 | gramm kcal | |
citrom | ½ ?? | darab kcal | |
meggy | 200 100 | gramm kcal | |
méz | 100 328 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 250 175 | gramm kcal | |
rétesliszt | 280 997 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 32 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
alma 300 gramm • citrom ½ darab
Az almát megmossuk, meghámozzuk és vastagra lereszeljük. Citrom lével meglocsoljuk.

3.
rétesliszt 280 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • méz 100 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

4.
Jól összekeverjük a tésztát.


6.
A tésztára rá rakjuk az almát és a meggyet. A maradék tésztát nem egyenletesen rá visszük.

7.
25 percig 180°C fokon sütjük.

8.
Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!