Mézes, almás, meggyes kalács
Nagyon finom, zamatos, mézes, almás meggyes kalács, porcukorral meghintve. Még melegen tálaljuk egy pici mézzel a tetején.
recept,recept fotó,alma ,méz ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 | gramm | |
citrom | ½ | darab | |
meggy | 200 | gramm | |
méz | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 250 | gramm | |
rétesliszt | 280 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | - |
Recept
2.
alma 300 gramm • citrom ½ darab
Az almát megmossuk, meghámozzuk és vastagra lereszeljük. Citrom lével meglocsoljuk.
3.
rétesliszt 280 gramm • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • méz 100 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
4.
Jól összekeverjük a tésztát.
6.
A tésztára rá rakjuk az almát és a meggyet. A maradék tésztát nem egyenletesen rá visszük.
7.
25 percig 180°C fokon sütjük.
8.
Miután a kalács kihűlt, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!