szakacsreceptek.hu

Túrós kalácsok

    

Kelt kalácsok túrós töltelékkel és alma kompóttal.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 600gramm
citromhéj½teáskanál
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt500gramm
friss élesztő30gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor60gramm
porcukor120gramm
rum2evőkanál
szegfűszeg- egész3darab
1csipet
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
tyúk tojás2darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj150gramm
vaníliacukor20gramm
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 30 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 500 gramm  vaj 150 gramm  porcukor 120 gramm  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab   1 csipet  citromhéj ½ teáskanál  rum 2 evőkanál

Meleg tejbe élesztőt aprítunk és cukrot adunk, majd kovászt készítünk. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a olvasztott lehűlt vajat, cukrot, tojássárgáját, csipetnyi sót, reszelt citrom héjat, rumot és a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk.

Tészta

2. 

A tésztát 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

3. Alma kompót

alma  600 gramm  víz 100 milliliter  kristálycukor 60 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  szegfűszeg- egész 3 darab

Az almákat megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk vizet, cukrot, fahéjat és a szegfűszeget. 15 percig főzzük, néha megkeverjük. A kompót levét leöntjük, és az almát hűlni hagyjuk. A kalács elkészítéséhez használhatunk bolti almakompótot is.

Alma kompót

4. Túrós töltelék

túró, sima,lágy 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 20 gramm

A túrót tojással és vanília cukorral jól kikeverjük.

Túrós töltelék

5. Kalácsok

A megkelt tésztából 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól egy kicsit távolabb. További 10 percig hagyjuk még kelni.

Kalácsok

6. 

Ezután egy tálka segítségével a tésztából kalács formákat alakítunk.

7. 

A kalácsok közepébe túrótölteléket helyezünk, és egy kanál segítségével elegyengetjük.

8. 

tojásfehérje 2 darab

A töltelékre almakompótot teszünk, és a kalács széleit felvert tojásfehérjével megkenjük.

9. 

Előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük 180 - 200°C-on.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés