szakacsreceptek.hu

Túrós kalácsok

Kelt kalácsok túrós töltelékkel és alma kompóttal.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 600gramm
Citromhéj½teáskanál
Fahéj, őrölt1teáskanál
Finomliszt500gramm
Friss élesztő30gramm
Kristálycukor1teáskanál
Kristálycukor60gramm
Porcukor120gramm
Rum2evőkanál
Szegfűszeg- egész3darab
1csipet
Tojásfehérje2darab
Tojássárgája2darab
Tyúk tojás2darab
Túró, sima,lágy250gramm
Vaj150gramm
Vaníliacukor20gramm
Víz100milliliter
Zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  friss élesztő 30 g  kristálycukor 1 TK  finomliszt 500 g  vaj 150 g  porcukor 120 g  tojássárgája 2 db  tyúk tojás 1 db   1 csipet  citromhéj ½ TK  rum 2 EK

Meleg tejbe élesztőt aprítunk és cukrot adunk, majd kovászt készítünk. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a olvasztott lehűlt vajat, cukrot, tojássárgáját, csipetnyi sót, reszelt citrom héjat, rumot és a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk.

Tészta

2. 

A tésztát 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

3. Alma kompót

alma  600 g  víz 100 ml  kristálycukor 60 g  fahéj, őrölt 1 TK  szegfűszeg- egész 3 db

Az almákat megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk vizet, cukrot, fahéjat és a szegfűszeget. 15 percig főzzük, néha megkeverjük. A kompót levét leöntjük, és az almát hűlni hagyjuk. A kalács elkészítéséhez használhatunk bolti almakompótot is.

Alma kompót

4. Túrós töltelék

túró, sima,lágy 250 g  tyúk tojás 1 db  vaníliacukor 20 g

A túrót tojással és vanília cukorral jól kikeverjük.

Túrós töltelék

5. Kalácsok

A megkelt tésztából 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól egy kicsit távolabb. További 10 percig hagyjuk még kelni.

Kalácsok

6. 

Ezután egy tálka segítségével a tésztából kalács formákat alakítunk.

7. 

A kalácsok közepébe túrótölteléket helyezünk, és egy kanál segítségével elegyengetjük.

8. 

tojásfehérje 2 db

A töltelékre almakompótot teszünk, és a kalács széleit felvert tojásfehérjével megkenjük.

9. 

Előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük 180 - 200°C-on.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés