RECEPTEK

Túrós kalácsok

Túrós kalácsok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kelt kalácsok túrós töltelékkel és alma kompóttal.

recept,recept fotó,alma ,fahéj, őrölt,túró, sima,lágy,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

alma

600

366

gramm

kcal

citromhéj

½

2

teáskanál

kcal

fahéj, őrölt

1

13

teáskanál

kcal

finomliszt

500

1735

gramm

kcal

friss élesztő

30

31

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

kristálycukor

60

242

gramm

kcal

porcukor

120

466

gramm

kcal

rum

2

72

evőkanál

kcal

szegfűszeg- egész

3

??

darab

kcal

1

0

csipet

kcal

tojásfehérje

2

34

darab

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

túró, sima,lágy

250

298

gramm

kcal

vaj

150

1101

gramm

kcal

vaníliacukor

20

73

gramm

kcal

víz

100

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

 

Recept

1. Tészta

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 30 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 500 gramm  vaj 150 gramm  porcukor 120 gramm  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab   1 csipet  citromhéj ½ teáskanál  rum 2 evőkanál

Meleg tejbe élesztőt aprítunk és cukrot adunk, majd kovászt készítünk. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a olvasztott lehűlt vajat, cukrot, tojássárgáját, csipetnyi sót, reszelt citrom héjat, rumot és a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk.

Meleg tejbe élesztőt aprítunk és cukrot adunk,...

2. 

A tésztát 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk.

A tésztát 30 percig meleg helyen kelni hagyjuk....

3. Alma kompót

alma  600 gramm  víz 100 milliliter  kristálycukor 60 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  szegfűszeg- egész 3 darab

Az almákat megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk vizet, cukrot, fahéjat és a szegfűszeget. 15 percig főzzük, néha megkeverjük. A kompót levét leöntjük, és az almát hűlni hagyjuk. A kalács elkészítéséhez használhatunk bolti almakompótot is.

Az almákat megpucoljuk, a magházat...

4. Túrós töltelék

túró, sima,lágy 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 20 gramm

A túrót tojással és vanília cukorral jól kikeverjük.

A túrót tojással és vanília cukorral jól...

5. Kalácsok

A megkelt tésztából 16 golyót formálunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól egy kicsit távolabb. További 10 percig hagyjuk még kelni.

A megkelt tésztából 16 golyót formálunk és...

6. 

Ezután egy tálka segítségével a tésztából kalács formákat alakítunk.

Ezután egy tálka segítségével a tésztából...

7. 

A kalácsok közepébe túrótölteléket helyezünk, és egy kanál segítségével elegyengetjük.

A kalácsok közepébe túrótölteléket...

8. 

tojásfehérje 2 darab

A töltelékre almakompótot teszünk, és a kalács széleit felvert tojásfehérjével megkenjük.

A töltelékre almakompótot teszünk, és a...

9. 

Előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük 180 - 200°C-on.

Előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük ...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés