Karamellás körtés kalács

Kitűnő édesség túrós tésztából körtével édes karamellával leöntve.
recept,recept fotó,túró, sima,lágy,körte,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 ?? | darab kcal | |
finomliszt | 150 521 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
körte | 250 165 | gramm kcal | |
rétesliszt | 150 534 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 160 | milliliter kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 2 20 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 200 238 | gramm kcal | |
vaj | 1 111 | evőkanál kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal |
Recept
1.
rétesliszt 150 gramm • finomliszt 150 gramm • kristálycukor 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • túró, sima,lágy 200 gramm • sütőpor 2 teáskanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • vaj 100 gramm
A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Egy lábasba belerakjuk a hozzávalókat.

2.
Lágy tésztát készítünk.

3.
Egy kalácsformát vagy kisebb sütőlapot kivajazunk liszttel, majd meghintjük liszttel.



6.
170°C-on előmelegített sütőben 50 percig sütjük.


8.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál • vaj 1 evőkanál
Hozzáadunk tejet, vajat és simára keverjük.

9.
A karamellával leöntjük a körtéket, és a részben megsült kalácsot. Amennyiben a karamell már elég kemény, kicsit felmelegítjük.

10.
Hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!