szakacsreceptek.hu

Karamellás körtés kalács

    

Kitűnő édesség túrós tésztából körtével édes karamellával leöntve.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
citrom1darab
finomliszt150gramm
kristálycukor200gramm
körte250gramm
rétesliszt150gramm
rétesliszt-
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
tyúk tojás1darab
túró, sima,lágy200gramm
vaj1evőkanál
vaj-
vaj100gramm

1. 

rétesliszt 150 gramm  finomliszt 150 gramm  kristálycukor 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  túró, sima,lágy 200 gramm  sütőpor 2 teáskanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter  vaj 100 gramm

A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Egy lábasba belerakjuk a hozzávalókat.

2. 

Lágy tésztát készítünk.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy kalácsformát vagy kisebb sütőlapot kivajazunk liszttel, majd meghintjük liszttel.

4. 

körte 250 gramm

A körték meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

5. 

citrom 1 darab

Rárakjuk a tésztára, majd citromlével az egész felületet megcsepegtetjük.

6. 

170°C-on előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

7. 

kristálycukor 100 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

8. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál  vaj 1 evőkanál

Hozzáadunk tejet, vajat és simára keverjük.

9. 

A karamellával leöntjük a körtéket, és a részben megsült kalácsot. Amennyiben a karamell már elég kemény, kicsit felmelegítjük.

10. 

Hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés