szakacsreceptek.hu

Körtés-pudingos kalács

Egyszerűen elkészíthető kalács omlós tésztából és körtedarabkákkal teli vaníliás pudingos töltelékkel.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fahéj, őrölt½teáskanál
Finomliszt300gramm
Kristálycukor1evőkanál
Körte400gramm
Méz 2teáskanál
Porcukor1evőkanál
¼teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj190gramm
Vaníliás puding -por40gramm

1. 

porcukor 1 EK  tyúk tojás 1 db  vaj 180 g   ¼ TK  finomliszt 300 g

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

vaníliás puding -por 40 g  kristálycukor 1 EK  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 ml

Sűrű pudingot főzünk.

3. 

körte 400 g

A kész pudingba belekeverjük a megpucolt és apró darabokra vágott körtéket.

4. 

vaj 10 g

A tésztának több mint a felét kinyújtjuk kb 3mm vastagságra, és belenyomkodjuk egy kivajazott sütőformába.

5. 

fahéj, őrölt ½ TK  méz  2 TK

Hozzáadjuk a körtés pudingot, megszórjuk fahéjjal, és megcsepegtetjük mézzel.

6. 

A tészta felmaradt részét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a kalács tetejére.

7. 

A lelógó részeket eltávolítjuk, és felhasználhatjuk a kalács díszítésére.

8. 

tyúk tojás 1 db

Sütés előtt a tetejét felvert tojással megkenünk.

9. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés