szakacsreceptek.hu

Körtés-pudingos kalács

    

Egyszerűen elkészíthető kalács omlós tésztából és körtedarabkákkal teli vaníliás pudingos töltelékkel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt300gramm
kristálycukor1evőkanál
körte400gramm
méz 2teáskanál
porcukor1evőkanál
¼teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás2darab
vaj190gramm
vaníliás puding -por40gramm

1. 

porcukor 1 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  vaj 180 gramm   ¼ teáskanál  finomliszt 300 gramm

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

vaníliás puding -por 40 gramm  kristálycukor 1 evőkanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter

Sűrű pudingot főzünk.

3. 

körte 400 gramm

A kész pudingba belekeverjük a megpucolt és apró darabokra vágott körtéket.

4. 

vaj 10 gramm

A tésztának több mint a felét kinyújtjuk kb 3mm vastagságra, és belenyomkodjuk egy kivajazott sütőformába.

5. 

fahéj, őrölt ½ teáskanál  méz  2 teáskanál

Hozzáadjuk a körtés pudingot, megszórjuk fahéjjal, és megcsepegtetjük mézzel.

6. 

A tészta felmaradt részét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a kalács tetejére.

7. 

A lelógó részeket eltávolítjuk, és felhasználhatjuk a kalács díszítésére.

8. 

tyúk tojás 1 darab

Sütés előtt a tetejét felvert tojással megkenünk.

9. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés