Körtés-pudingos kalács

Egyszerűen elkészíthető kalács omlós tésztából és körtedarabkákkal teli vaníliás pudingos töltelékkel.
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,körte,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
körte | 400 264 | gramm kcal | |
méz | 2 33 | teáskanál kcal | |
porcukor | 1 39 | evőkanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 190 1395 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 ?? | gramm kcal |
Recept
1.
porcukor 1 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • vaj 180 gramm • só ¼ teáskanál • finomliszt 300 gramm
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2.
vaníliás puding -por 40 gramm • kristálycukor 1 evőkanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter
Sűrű pudingot főzünk.

4.
vaj 10 gramm
A tésztának több mint a felét kinyújtjuk kb 3mm vastagságra, és belenyomkodjuk egy kivajazott sütőformába.

5.
fahéj, őrölt ½ teáskanál • méz 2 teáskanál
Hozzáadjuk a körtés pudingot, megszórjuk fahéjjal, és megcsepegtetjük mézzel.

6.
A tészta felmaradt részét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a kalács tetejére.

7.
A lelógó részeket eltávolítjuk, és felhasználhatjuk a kalács díszítésére.


9.
40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!