RECEPTEK

Cseresznyés kalács

Cseresznyés kalács

Recept egy gyorsan elkészíthető kalácsra cseresznyéből, pudingból és tejfölből.

recept,recept fotó,finomliszt,vaj,tejföl (14-18%),cseresznye,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cseresznye250gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt250gramm
kristálycukor50gramm
kristálycukor2evőkanál
kristálycukor1teáskanál
1csipet
tejföl (14-18%)400gramm
tyúk tojás2darab
vaj100gramm
vaníliás puding -por40gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 50 gramm  vaj 100 gramm   1 csipet

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

A kalácsformába beleöntjük a tésztát.

3. 

tejföl (14-18%) 400 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  vaníliás puding -por 40 gramm

Tejfölt, cukrot és pudingport összekeverünk.

4. 

a tejfölös krémet ráöntjük a tésztára.

5. 

cseresznye 250 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál

A tetejére kimagozott cseresznyét rakunk, amelyet megszórunk cukorral, és fahéjjal.

6. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit