Cseresznyés kalács

Recept egy gyorsan elkészíthető kalácsra cseresznyéből, pudingból és tejfölből.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,tejföl (14-18%),cseresznye,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 250 163 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 ?? | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 ?? | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 50 gramm • vaj 100 gramm • só 1 csipet
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2.
A kalácsformába beleöntjük a tésztát.

3.
tejföl (14-18%) 400 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • vaníliás puding -por 40 gramm
Tejfölt, cukrot és pudingport összekeverünk.

4.
a tejfölös krémet ráöntjük a tésztára.

5.
cseresznye 250 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál
A tetejére kimagozott cseresznyét rakunk, amelyet megszórunk cukorral, és fahéjjal.

6.
40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!