Cseresznyés kalács
![Cseresznyés kalács](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001269/img_hu_4x3/cseresznyes-kalacs_00180.jpg)
Recept egy gyorsan elkészíthető kalácsra cseresznyéből, pudingból és tejfölből.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,tejföl (14-18%),cseresznye,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
cseresznye | 250 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 50 gramm • vaj 100 gramm • só 1 csipet
A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001269/small/IMG_6050.jpg)
2.
A kalácsformába beleöntjük a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001269/small/IMG_8893.jpg)
3.
tejföl (14-18%) 400 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • vaníliás puding -por 40 gramm
Tejfölt, cukrot és pudingport összekeverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001269/small/IMG_8894.jpg)
4.
a tejfölös krémet ráöntjük a tésztára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001269/small/IMG_8895.jpg)
5.
cseresznye 250 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál
A tetejére kimagozott cseresznyét rakunk, amelyet megszórunk cukorral, és fahéjjal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001269/small/IMG_8896.jpg)
6.
40 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001269/small/IMG_8903.jpg)
Jó étvágyat!