szakacsreceptek.hu

Cseresznyés kalács

Recept egy gyorsan elkészíthető kalácsra cseresznyéből, pudingból és tejfölből.

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Cseresznye250gramm
Fahéj, őrölt½teáskanál
Finomliszt250gramm
Kristálycukor50gramm
Kristálycukor2evőkanál
Kristálycukor1teáskanál
1csipet
Tejföl (14-18%)400gramm
Tyúk tojás2darab
Vaj100gramm
Vaníliás puding -por40gramm

1. 

finomliszt 250 g  tyúk tojás 2 db  kristálycukor 50 g  vaj 100 g   1 csipet

A megadott alapanyagokból "pâte à foncer" tésztát készítünk. A puha vaj és cukor kikeverésével kezdjük. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Lassanként hozzáadjuk a megszitált lisztet. A kész tésztát legalább egy fél órára hűtőbe helyezzük.

2. 

A kalácsformába beleöntjük a tésztát.

3. 

tejföl (14-18%) 400 g  kristálycukor 2 EK  vaníliás puding -por 40 g

Tejfölt, cukrot és pudingport összekeverünk.

4. 

a tejfölös krémet ráöntjük a tésztára.

5. 

cseresznye 250 g  kristálycukor 1 TK  fahéj, őrölt ½ TK

A tetejére kimagozott cseresznyét rakunk, amelyet megszórunk cukorral, és fahéjjal.

6. 

40 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés