RECEPTEK

Sárgabarackos kalács morzsával

Sárgabarackos kalács morzsával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Hagyományos recept kelt tésztából készült savanykás ízű kalács.

recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,vaj,vaj,sárgabarack ,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

friss élesztő

20

21

gramm

kcal

kristálycukor

1.5

91

evőkanál

kcal

kristálycukor

100

402

gramm

kcal

rétesliszt

400

1424

gramm

kcal

sárgabarack

0

??

kcal

0

??

kcal

vaj

170

1248

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

2.5

120

deciliter

kcal

 

Recept

1. Tészta elkészítése

rétesliszt 300 gramm  friss élesztő 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter

Egy tálba lisztet szórunk, és a közepére kis mélyedésbe élesztőt morzsolunk, és felöntjük egy kis langyos tejjel, majd összekeverjük. Hagyjuk 20 percig állni míg kovász keletkezik belőle.

Egy tálba lisztet szórunk, és a közepére kis...

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter  kristálycukor 1.5 evőkanál    vaj 70 gramm

Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és folyékony tésztát hozunk létre.

Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet, vajat,...

3. 

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és meghintjük liszttel, hogy sütés után könnyebb legyen kivenni a tésztát. A tésztát kiöntjük a tepsibe és 30 percig kelni hagyjuk.

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és meghintjük...

4. A morzsa elkészítése

rétesliszt 100 gramm  vaj 100 gramm  kristálycukor 100 gramm

A morzsát liszt, megpuhult vaj és cukor összekeverésével készítjük el.

5. 

sárgabarack

A tésztába kimagozott félbevágott sárgabarackot teszünk, majd a morzsával megszórjuk.

A tésztába kimagozott félbevágott...

6. 

180°C-on körülbelül 20 percig sütjük. Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk.

180°C-on körülbelül 20 percig sütjük. Amikor...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés