szakacsreceptek.hu

Sárgabarackos kalács morzsával

    

Hagyományos recept kelt tésztából készült savanykás ízű kalács.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
friss élesztő20gramm
kristálycukor1.5evőkanál
kristálycukor100gramm
rétesliszt400gramm
sárgabarack -
-
vaj170gramm
zsírszegény tej 1,5%2.5deciliter

1. Tészta elkészítése

rétesliszt 300 gramm  friss élesztő 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter

Egy tálba lisztet szórunk, és a közepére kis mélyedésbe élesztőt morzsolunk, és felöntjük egy kis langyos tejjel, majd összekeverjük. Hagyjuk 20 percig állni míg kovász keletkezik belőle.

Tészta elkészítése

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter  kristálycukor 1.5 evőkanál    vaj 70 gramm

Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és folyékony tésztát hozunk létre.

3. 

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és meghintjük liszttel, hogy sütés után könnyebb legyen kivenni a tésztát. A tésztát kiöntjük a tepsibe és 30 percig kelni hagyjuk.

4. A morzsa elkészítése

rétesliszt 100 gramm  vaj 100 gramm  kristálycukor 100 gramm

A morzsát liszt, megpuhult vaj és cukor összekeverésével készítjük el.

5. 

sárgabarack

A tésztába kimagozott félbevágott sárgabarackot teszünk, majd a morzsával megszórjuk.

6. 

180°C-on körülbelül 20 percig sütjük. Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés