szakacsreceptek.hu

Barackos sütemény

    

Fantasztikusan finom egyszerű barackos sütemény.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
kristálycukor100gramm
kristálycukor15teáskanál
porcukor-
repceolaj50milliliter
rétesliszt160gramm
rétesliszt-
sárgabarack 600gramm
1csipet
sütőpor10gramm
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaj-
víz50milliliter

1. 

sárgabarack  600 gramm

A barackokat megmossuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat.

2. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

tojásfehérje 6 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

víz 50 milliliter  repceolaj 50 milliliter  rétesliszt 160 gramm  sütőpor 10 gramm

A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a vizet, olajat, lisztet és a sütő port.

5. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintet sütő lapra (25x38 cm) öntjük.

7. 

kristálycukor 15 teáskanál

A tésztára rárakjuk a barackok felét. Mivel a barackok a sütést követően elég savanyúak, mindegyikre egy kávés kanál cukrot szórunk. Így lágy édes savanyú ízt kapunk.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

9. 

porcukor

A forró süteményt megszórjuk porcukorral....

10. 

....miután kihűlt szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés