Ribizlis habos sütemény

Recept egy nyári frissítő ribizlis süteményre finom habbal a tetején.
recept,recept fotó,piros ribizli,tojásfehérje,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
115 g
Adag energiatartalma
235 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 220 885 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 5 271 | evőkanál kcal | |
piros ribizli | 900 297 | gramm kcal | |
porcukor | 120 466 | gramm kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
vaj | 120 881 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 12 44 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 240 116 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • porcukor 120 gramm • tojássárgája 4 darab • vaj 120 gramm • vaníliacukor 12 gramm • zsírszegény tej 1,5% 240 milliliter • sütőpor 10 gramm
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvadt vajat és habossá keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral kevert lisztet. Az összekevert tésztát szétkenjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapon.

2.
piros ribizli 900 gramm
A megtisztított, megmosott és jól lecsepegtetett ribizlit egyenletesen ráhelyezzük a tésztára.

3. A hab elkészítése
tojásfehérje 4 darab • só 1 csipet • kristálycukor 220 gramm • kukoricakeményítő 5 evőkanál
A fehérjéből, egy csipet sóból és cukorból kemény habot készítünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt (maizena) és óvatosan összekeverjük.

4.
A habot óvatosan szétkenjük a ribizlin.

5.
180°C hőmérsékletnél úgy 25-30 percen keresztül sütjük.

Jó étvágyat!