Ribizlis habos sütemény
Recept egy nyári frissítő ribizlis süteményre finom habbal a tetején.
recept,recept fotó,piros ribizli,tojásfehérje,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 220 | gramm | |
kukoricakeményítő | 5 | evőkanál | |
piros ribizli | 900 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 120 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 240 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • porcukor 120 gramm • tojássárgája 4 darab • vaj 120 gramm • vaníliacukor 12 gramm • zsírszegény tej 1,5% 240 milliliter • sütőpor 10 gramm
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvadt vajat és habossá keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral kevert lisztet. Az összekevert tésztát szétkenjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapon.
2.
piros ribizli 900 gramm
A megtisztított, megmosott és jól lecsepegtetett ribizlit egyenletesen ráhelyezzük a tésztára.
3. A hab elkészítése
tojásfehérje 4 darab • só 1 csipet • kristálycukor 220 gramm • kukoricakeményítő 5 evőkanál
A fehérjéből, egy csipet sóból és cukorból kemény habot készítünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt (maizena) és óvatosan összekeverjük.
4.
A habot óvatosan szétkenjük a ribizlin.
5.
180°C hőmérsékletnél úgy 25-30 percen keresztül sütjük.
Jó étvágyat!