Ribizlis habos sütemény
![Ribizlis habos sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000997/img_hu_4x3/ribizlis-habos-sutemeny_00180.jpg)
Recept egy nyári frissítő ribizlis süteményre finom habbal a tetején.
recept,recept fotó,piros ribizli,tojásfehérje,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 220 | gramm | |
kukoricakeményítő | 5 | evőkanál | |
piros ribizli | 900 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 120 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 240 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
rétesliszt 400 gramm • porcukor 120 gramm • tojássárgája 4 darab • vaj 120 gramm • vaníliacukor 12 gramm • zsírszegény tej 1,5% 240 milliliter • sütőpor 10 gramm
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvadt vajat és habossá keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral kevert lisztet. Az összekevert tésztát szétkenjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000997/small/1.jpg)
2.
piros ribizli 900 gramm
A megtisztított, megmosott és jól lecsepegtetett ribizlit egyenletesen ráhelyezzük a tésztára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000997/small/3.jpg)
3. A hab elkészítése
tojásfehérje 4 darab • só 1 csipet • kristálycukor 220 gramm • kukoricakeményítő 5 evőkanál
A fehérjéből, egy csipet sóból és cukorból kemény habot készítünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt (maizena) és óvatosan összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000997/small/2.jpg)
4.
A habot óvatosan szétkenjük a ribizlin.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000997/small/4.jpg)
5.
180°C hőmérsékletnél úgy 25-30 percen keresztül sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000997/small/5.jpg)
Jó étvágyat!