szakacsreceptek.hu

Karamellás - nektarinos sütemény

    

Puha nyári sütemény a délutáni teához vagy kávéhoz.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citrom1darab
finomliszt200gramm
kristálycukor150gramm
nektarin500gramm
-
sütőpor12gramm
tyúk tojás4darab
vaj110gramm
vaníliacukor8gramm
zabpehely50gramm

1. A nektarin elkészítése

nektarin 500 gramm

A nektarint megmossuk, félbevágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.

A nektarin elkészítése

2. Karamell

kristálycukor 100 gramm  vaj 100 gramm

Egy lábasa kristálycukrot szórunk. Fokozatosan emeljük a hőfokot állandó keverés mellett karamellt készítünk. Vajat adunk hozzá, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Majd a karamellbe beleszórjuk a nektarint.

Karamell

3. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  kristálycukor 50 gramm  vaníliacukor 8 gramm    citrom 1 darab

A tojást kikeverjük a cukorral, vanília cukorral, és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a lereszelt citrom héjat. A nektarint leszűrjük és a karamellás - vajas masszát hozzákeverjük a tojáshoz.

Tészta elkészítése

4. 

vaj 10 gramm  zabpehely 50 gramm

A sütőlapot kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. Az aljára egyenletesen szétrakjuk a nektarint.

5. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 12 gramm

A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, majd tésztát keverünk belőle. Ezután a nektarinra öntjük.

6. Sütés

Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük.

Sütés

7. 

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a széleit késsel meglazítjuk. Ezután gyors mozdulattal a süteményt kiborítjuk. Porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés