RECEPTEK

Karamellás - nektarinos sütemény

Karamellás - nektarinos sütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Puha nyári sütemény a délutáni teához vagy kávéhoz.

recept,recept fotó,nektarin,kristálycukor,kristálycukor,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom

1

??

darab

kcal

finomliszt

200

694

gramm

kcal

kristálycukor

150

603

gramm

kcal

nektarin

500

180

gramm

kcal

0

??

kcal

sütőpor

12

9

gramm

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

vaj

110

808

gramm

kcal

vaníliacukor

8

29

gramm

kcal

zabpehely

50

183

gramm

kcal

 

Recept

1. A nektarin elkészítése

nektarin 500 gramm

A nektarint megmossuk, félbevágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.

A nektarint megmossuk, félbevágjuk, és kisebb...

2. Karamell

kristálycukor 100 gramm  vaj 100 gramm

Egy lábasa kristálycukrot szórunk. Fokozatosan emeljük a hőfokot állandó keverés mellett karamellt készítünk. Vajat adunk hozzá, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Majd a karamellbe beleszórjuk a nektarint.

Egy lábasa kristálycukrot szórunk. Fokozatosan...

3. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  kristálycukor 50 gramm  vaníliacukor 8 gramm    citrom 1 darab

A tojást kikeverjük a cukorral, vanília cukorral, és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a lereszelt citrom héjat. A nektarint leszűrjük és a karamellás - vajas masszát hozzákeverjük a tojáshoz.

A tojást kikeverjük a cukorral, vanília...

4. 

vaj 10 gramm  zabpehely 50 gramm

A sütőlapot kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. Az aljára egyenletesen szétrakjuk a nektarint.

A sütőlapot kivajazzuk és megszórjuk...

5. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 12 gramm

A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, majd tésztát keverünk belőle. Ezután a nektarinra öntjük.

A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral...

6. Sütés

Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük.

Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig...

7. 

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a széleit késsel meglazítjuk. Ezután gyors mozdulattal a süteményt kiborítjuk. Porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés