Karamellás - nektarinos sütemény

Puha nyári sütemény a délutáni teához vagy kávéhoz.
recept,recept fotó,nektarin,kristálycukor,kristálycukor,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | 1 ?? | darab kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
nektarin | 500 180 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 110 808 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal | |
zabpehely | 50 183 | gramm kcal |
Recept
1. A nektarin elkészítése
nektarin 500 gramm
A nektarint megmossuk, félbevágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.

2. Karamell
kristálycukor 100 gramm • vaj 100 gramm
Egy lábasa kristálycukrot szórunk. Fokozatosan emeljük a hőfokot állandó keverés mellett karamellt készítünk. Vajat adunk hozzá, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Majd a karamellbe beleszórjuk a nektarint.

3. Tészta elkészítése
tyúk tojás 4 darab • kristálycukor 50 gramm • vaníliacukor 8 gramm • só • citrom 1 darab
A tojást kikeverjük a cukorral, vanília cukorral, és csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a lereszelt citrom héjat. A nektarint leszűrjük és a karamellás - vajas masszát hozzákeverjük a tojáshoz.

4.
vaj 10 gramm • zabpehely 50 gramm
A sütőlapot kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. Az aljára egyenletesen szétrakjuk a nektarint.

5.
finomliszt 200 gramm • sütőpor 12 gramm
A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, majd tésztát keverünk belőle. Ezután a nektarinra öntjük.

6. Sütés
Előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük.

7.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a széleit késsel meglazítjuk. Ezután gyors mozdulattal a süteményt kiborítjuk. Porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!