RECEPTEK

Kelt rebarbarás lepény lekvárral

Kelt rebarbarás lepény lekvárral

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Ízletes, alul ropogós, a tetején puha és savanykás.

recept,recept fotó,rebarbara,Kalácsok,

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt

300

1041

gramm

kcal

friss élesztő

15

16

gramm

kcal

gyümölcsös jam

150

365

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

kristálycukor

30

121

gramm

kcal

napraforgó olaj

70

630

milliliter

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

porcukor

0

??

kcal

rebarbara

200

40

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

150

72

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 15 gramm

Meleg tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.

Meleg tejben kevés cukorral élesztőből...

2. 

finomliszt 300 gramm  kristálycukor 30 gramm

Egy tálba lisztet és cukrot szórunk.

Egy tálba lisztet és cukrot szórunk....

3. 

napraforgó olaj 70 milliliter

Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A tésztát megkeverjük, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáöntünk még tejet(50ml).

Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A...

4. 

A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.

A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen...

5. 

rebarbara 200 gramm

A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk.

A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kis...

6. 

napraforgó olaj

A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük. Beletesszük a megkelt tésztát, és megolajozott kézzel kinyújtjuk esetleg kis gyúrófát is használhatunk.

A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük....

7. 

gyümölcsös jam 150 gramm

A tésztára ritka dzsemet kenünk.

A tésztára ritka dzsemet kenünk....

8. 

A tetejére szórjuk a rebarbarát.

A tetejére szórjuk a rebarbarát....

9. 

porcukor

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig sütjük. A még meleg kalácsot megszórjuk porcukorral, és kihűlés után tálaljuk.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés