Kelt rebarbarás lepény lekvárral
![Kelt rebarbarás lepény lekvárral](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001257/img_hu_4x3/kelt-rebarbaras-lepeny-lekvarral_00180.jpg)
Ízletes, alul ropogós, a tetején puha és savanykás.
recept,recept fotó,rebarbara,Kalácsok,
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
friss élesztő | 15 | gramm | |
gyümölcsös jam | 150 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
napraforgó olaj | 70 | milliliter | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | - | ||
rebarbara | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 15 gramm
Meleg tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5060.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5063.jpg)
3.
napraforgó olaj 70 milliliter
Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A tésztát megkeverjük, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáöntünk még tejet(50ml).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5064.jpg)
4.
A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5068.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5065.jpg)
6.
A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük. Beletesszük a megkelt tésztát, és megolajozott kézzel kinyújtjuk esetleg kis gyúrófát is használhatunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5070.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5071.jpg)
8.
A tetejére szórjuk a rebarbarát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5075.jpg)
9.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig sütjük. A még meleg kalácsot megszórjuk porcukorral, és kihűlés után tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001257/small/IMG_5080.jpg)
Jó étvágyat!