szakacsreceptek.hu

Kelt rebarbarás lepény lekvárral

    

Ízletes, alul ropogós, a tetején puha és savanykás.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 15 gramm

Meleg tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 300 gramm  kristálycukor 30 gramm

Egy tálba lisztet és cukrot szórunk.

3. 

napraforgó olaj 70 milliliter

Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A tésztát megkeverjük, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáöntünk még tejet(50ml).

4. 

A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.

5. 

rebarbara 200 gramm

A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk.

6. 

napraforgó olaj

A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük. Beletesszük a megkelt tésztát, és megolajozott kézzel kinyújtjuk esetleg kis gyúrófát is használhatunk.

7. 

gyümölcsös jam 150 gramm

A tésztára ritka dzsemet kenünk.

8. 

A tetejére szórjuk a rebarbarát.

9. 

porcukor

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig sütjük. A még meleg kalácsot megszórjuk porcukorral, és kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés