Kelt rebarbarás lepény lekvárral
Ízletes, alul ropogós, a tetején puha és savanykás.
recept,recept fotó,rebarbara,Kalácsok,
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 300 | gramm | |
friss élesztő | 15 | gramm | |
gyümölcsös jam | 150 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
napraforgó olaj | 70 | milliliter | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | - | ||
rebarbara | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 15 gramm
Meleg tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.


3.
napraforgó olaj 70 milliliter
Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A tésztát megkeverjük, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáöntünk még tejet(50ml).

4.
A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.


6.
A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük. Beletesszük a megkelt tésztát, és megolajozott kézzel kinyújtjuk esetleg kis gyúrófát is használhatunk.


8.
A tetejére szórjuk a rebarbarát.

9.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig sütjük. A még meleg kalácsot megszórjuk porcukorral, és kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!