szakacsreceptek.hu

Kelt rebarbarás lepény lekvárral

Ízletes, alul ropogós, a tetején puha és savanykás.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 ml  kristálycukor 1 TK  friss élesztő 15 g

Meleg tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 300 g  kristálycukor 30 g

Egy tálba lisztet és cukrot szórunk.

3. 

napraforgó olaj 70 ml

Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A tésztát megkeverjük, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáöntünk még tejet(50ml).

4. 

A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.

5. 

rebarbara 200 g

A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk.

6. 

napraforgó olaj

A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük. Beletesszük a megkelt tésztát, és megolajozott kézzel kinyújtjuk esetleg kis gyúrófát is használhatunk.

7. 

gyümölcsös jam 150 g

A tésztára ritka dzsemet kenünk.

8. 

A tetejére szórjuk a rebarbarát.

9. 

porcukor

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig sütjük. A még meleg kalácsot megszórjuk porcukorral, és kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés