RECEPTEK

Kelt rebarbarás lepény lekvárral

Kelt rebarbarás lepény lekvárral

Ízletes, alul ropogós, a tetején puha és savanykás.

recept,recept fotó,rebarbara,Kalácsok,

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt300gramm
friss élesztő15gramm
gyümölcsös jam150gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor30gramm
napraforgó olaj70milliliter
napraforgó olaj-
porcukor-
rebarbara200gramm
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  friss élesztő 15 gramm

Meleg tejben kevés cukorral élesztőből kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 300 gramm  kristálycukor 30 gramm

Egy tálba lisztet és cukrot szórunk.

3. 

napraforgó olaj 70 milliliter

Hozzáöntjük az olajat és a kovászt. A tésztát megkeverjük, és ha nagyon sűrű, akkor hozzáöntünk még tejet(50ml).

4. 

A tésztát kidagasszuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.

5. 

rebarbara 200 gramm

A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk.

6. 

napraforgó olaj

A sütőlapot (42x38) sütőpapírral béleljük. Beletesszük a megkelt tésztát, és megolajozott kézzel kinyújtjuk esetleg kis gyúrófát is használhatunk.

7. 

gyümölcsös jam 150 gramm

A tésztára ritka dzsemet kenünk.

8. 

A tetejére szórjuk a rebarbarát.

9. 

porcukor

Előmelegített sütőben 180°C-on kb 20 percig sütjük. A még meleg kalácsot megszórjuk porcukorral, és kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit