Rebarbarás kalácsok

Ízletes, ropogós mogyorós-rebarbarás kalács.
recept,recept fotó,rebarbara,dió,leveles tészta,Kalácsok,
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 1 4 | teáskanál kcal | |
dió | 50 337 | gramm kcal | |
leveles tészta | 550 2200 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rebarbara | 300 60 | gramm kcal | |
szárazsütemény, világos | 50 210 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 10 37 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 40 142 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept

2.
dió 50 gramm • szárazsütemény, világos 50 gramm
A diót és a háztartási kekszet apróra felszeleteljük.

3.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • vaníliacukor 10 gramm • citromhéj 1 teáskanál
Tejben pudingport, vanília cukrot, reszelt citrom héját keverünk el, majd hozzáadjuk a diót és a kekszet.

4.
leveles tészta 550 gramm
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd egy bögre segítségével kb 13 cm-es karikákat vágunk.

5.
A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd a szélet tányérka formára behajtogatjuk.

6.
Minden tányérkába két kanál puding krémet teszünk.

7.
A krémre teszünk egy kis rebarbarát is, és megszórjuk cukorral. 220°C-on kb 12-15 percig sütjük.

Jó étvágyat!