szakacsreceptek.hu

Rebarbarás kalácsok

    

Ízletes, ropogós mogyorós-rebarbarás kalács.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

rebarbara 300 gramm

A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.

2. 

dió 50 gramm  szárazsütemény, világos 50 gramm

A diót és a háztartási kekszet apróra felszeleteljük.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaníliacukor 10 gramm  citromhéj 1 teáskanál

Tejben pudingport, vanília cukrot, reszelt citrom héját keverünk el, majd hozzáadjuk a diót és a kekszet.

4. 

leveles tészta 550 gramm

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd egy bögre segítségével kb 13 cm-es karikákat vágunk.

5. 

A karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, majd a szélet tányérka formára behajtogatjuk.

6. 

Minden tányérkába két kanál puding krémet teszünk.

7. 

porcukor

A krémre teszünk egy kis rebarbarát is, és megszórjuk cukorral. 220°C-on kb 12-15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés