RECEPTEK

Diós fonott kalács kelt tésztából

Diós fonott kalács kelt tésztából

A házi foszlós, puha kalácsnak nincs párja. Főleg, ha megtöltjük, sok dióval különösen finom. Jól jön egy bögre forró ital mellé reggelire vagy uzsonnára, de egy étkezést is lezárhatunk vele. Sőt, az ünnepi asztal dísze is lehet.

recept,recept fotó,rétesliszt,friss élesztő,édes mandulavelő,dió,mazsola,fahéj, őrölt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió40gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt-
friss élesztő21gramm
kristálycukor160gramm
mazsola100gramm
rétesliszt500gramm
-
tyúk tojás2darab
vaj120gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter
édes mandulavelő40gramm

 

Recept

1. 

rétesliszt 500 gramm  friss élesztő 21 gramm  kristálycukor 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaj 100 gramm  tyúk tojás 2 darab 

Lisztből, élesztőből, langyos tejből, cukorból, vajból, tojásból és egy csipet sóból tésztát készítünk.

2. 

Takarjuk le egykonyhai ruhával, és hagyjuk kelni meleg helyen körülbelül 30 percig.

3. 

édes mandulavelő 40 gramm  dió 40 gramm

Amíg a tészta kel addig diókeveréket készítünk. Ha nincs hámozott mandulánk, egyszerűen forró vízbe merítjük, könnyebb lesz hámozni. A mandulát a dióval együtt kisebb darabokra vágjuk.

4. 

kristálycukor 80 gramm  mazsola 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Egy kis tálban keverjük össze a cukrot, az apróra vágott diót, a mazsolát és a fahéjat.

5. 

vaj 20 gramm  finomliszt

A megkelt tésztát három részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk amit megkenünk olvasztott vajjal, és megtöltjük a diós töltelékkel.

6. 

Hosszanti oldalánál feltekerjük. Így elkészítjük az összes tekercset.Három rudat összefonunk úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai, mindvégig alul maradjanak.(ha felülre kerül a kalács szétnyílik és kifolyik a töltelék)

7. 

200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit