RECEPTEK

Diós fonott kalács kelt tésztából

Diós fonott kalács kelt tésztából

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

A házi foszlós, puha kalácsnak nincs párja. Főleg, ha megtöltjük, sok dióval különösen finom. Jól jön egy bögre forró ital mellé reggelire vagy uzsonnára, de egy étkezést is lezárhatunk vele. Sőt, az ünnepi asztal dísze is lehet.

recept,recept fotó,rétesliszt,friss élesztő,édes mandulavelő,dió,mazsola,fahéj, őrölt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió

40

270

gramm

kcal

fahéj, őrölt

1

13

teáskanál

kcal

finomliszt

0

??

kcal

friss élesztő

21

22

gramm

kcal

kristálycukor

160

644

gramm

kcal

mazsola

100

284

gramm

kcal

rétesliszt

500

1780

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

120

881

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

édes mandulavelő

40

232

gramm

kcal

 

Recept

1. 

rétesliszt 500 gramm  friss élesztő 21 gramm  kristálycukor 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaj 100 gramm  tyúk tojás 2 darab 

Lisztből, élesztőből, langyos tejből, cukorból, vajból, tojásból és egy csipet sóból tésztát készítünk.

Lisztből, élesztőből, langyos tejből,...

2. 

Takarjuk le egykonyhai ruhával, és hagyjuk kelni meleg helyen körülbelül 30 percig.

Takarjuk le egykonyhai ruhával, és hagyjuk kelni...

3. 

édes mandulavelő 40 gramm  dió 40 gramm

Amíg a tészta kel addig diókeveréket készítünk. Ha nincs hámozott mandulánk, egyszerűen forró vízbe merítjük, könnyebb lesz hámozni. A mandulát a dióval együtt kisebb darabokra vágjuk.

Amíg a tészta kel addig diókeveréket...

4. 

kristálycukor 80 gramm  mazsola 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Egy kis tálban keverjük össze a cukrot, az apróra vágott diót, a mazsolát és a fahéjat.

Egy kis tálban keverjük össze a cukrot, az...

5. 

vaj 20 gramm  finomliszt

A megkelt tésztát három részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk amit megkenünk olvasztott vajjal, és megtöltjük a diós töltelékkel.

A megkelt tésztát három részre osztjuk....

6. 

Hosszanti oldalánál feltekerjük. Így elkészítjük az összes tekercset.Három rudat összefonunk úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai, mindvégig alul maradjanak.(ha felülre kerül a kalács szétnyílik és kifolyik a töltelék)

Hosszanti oldalánál feltekerjük. Így...

7. 

200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

200 ° C -ra előmelegített sütőben 20 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés