szakacsreceptek.hu

Répa süti

    

Fantasztikus répás sütemény dióval és kókusztejes illetve mascarponés szósszal.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
dió50gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor2evőkanál
kristálycukor150gramm
kókusztej100milliliter
mascarpone250gramm
mazsola50gramm
napraforgó olaj100milliliter
narancs héj1teáskanál
narancslé100milliliter
répa300gramm
rétesliszt1teáskanál
rétesliszt300gramm
sütőpor15gramm
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj60gramm

1. 

tojássárgája 2 darab  kristálycukor 150 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

napraforgó olaj 100 milliliter  fahéj, őrölt 1 teáskanál  narancs héj 1 teáskanál  narancslé 100 milliliter

Hozzákeverjük a megadott alapanyagokat.

3. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor 15 gramm

A liszteket sütőporral összekeverjük, majd folyamatosan adagoljuk az elkészített tészta alaphoz.

4. 

répa 300 gramm

A répát lágyra lereszeljük és belekeverjük a tésztába.

5. 

dió 50 gramm  mazsola 50 gramm

Hozzákeverjük a mazsolát és a vastagra szeletelt diót.

6. 

tojásfehérje 2 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

7. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

8. 

vaj 10 gramm  rétesliszt 1 teáskanál

A kerek forma aljára sütőpapírt helyezünk, a széleit vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

9. 

A tésztát egyenletesen a formába öntjük.

10. 

45 percig 170°C fokon sütjük.

11. A szósz elkészítése

vaj 50 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  kókusztej 100 milliliter  mascarpone 250 gramm

Egy lábasban felmelegítjük a vajat, cukrot, kókusztejet és a mascarponét. Fokozatosan adagolunk egy kis lisztet a sűrítéshez. A végeredmény egy lágy és sima, közepesen édes szósz.

12. Tálalás

A tányér aljára szedőkanállal segítségével öntünk egy kis szószt, majd beleteszünk egy szelet süteményt.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés