szakacsreceptek.hu

Bélszín tejszínes mártásnban

Igazán finom klasszikus, ahogy nagyapáink készítették ötven évvel ezelőtt.

 

Adag: 4

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Ecet60milliliter
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Főzőtejszín400milliliter
Hagyma100gramm
Köménymag, őrölt½teáskanál
Marhahús- hátszín750gramm
Nemes babérlevél3darab
Petrezselyem200gramm
Répa500gramm
3teáskanál
Víz1liter

1. A hús elkészítése

marhahús- hátszín 750 g

A marhahúst (bélszínt, esetleg lapockát) megmossuk, és csíkokra vágjuk és kiklopfoljuk.

A hús elkészítése

2. A zöldségpác elkészítése

víz 1 l  répa 500 g  petrezselyem 200 g  hagyma 100 g  ecet 60 ml   3 TK  köménymag, őrölt ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK  nemes babérlevél 3 db

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk, és felvágjuk, majd egy lábasba rakjuk és felöntjük vízzel. Sót, ecetet és fűszert adunk hozzá. Felforraljuk, majd egy picit főlni hagyjuk. Hűlni hagyjuk, de nem muszáj teljesen lehűteni. Az elkészített pácba belerakjuk a húst, és legkevesebb 12 órán át benne hagyjuk, de akár 3 napig is hagyhatjuk hűvös helyen.

A zöldségpác elkészítése

3. Főzés

Pihentetés után a zöldséges húst 45 percig főzzük, vagy addig amíg meg nem puhul.

Főzés

4. A mártás elkészítése

Amikor a hús megfőtt, kivesszük a lábasból. A babérleveleket is kiszedjük. A zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk.

A mártás elkészítése

5. A mártás főzése

főzőtejszín 400 ml

A turmixolt mártáshoz tejszínt adunk hozzá, és állandó keverés mellett besűrítjük.

A mártás főzése

6. 

Levesszük a tűzről, és visszarakjuk a húst és így hagyjuk forrni egy picit.

7. Tálalás

Knédlivel tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés