szakacsreceptek.hu

Bélszín tejszínes mártásnban

    

Igazán finom klasszikus, ahogy nagyapáink készítették ötven évvel ezelőtt.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet60milliliter
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín400milliliter
hagyma100gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
marhahús- hátszín750gramm
nemes babérlevél3darab
petrezselyem200gramm
répa500gramm
3teáskanál
víz1liter

1. A hús elkészítése

marhahús- hátszín 750 gramm

A marhahúst (bélszínt, esetleg lapockát) megmossuk, és csíkokra vágjuk és kiklopfoljuk.

A hús elkészítése

2. A zöldségpác elkészítése

víz 1 liter  répa 500 gramm  petrezselyem 200 gramm  hagyma 100 gramm  ecet 60 milliliter   3 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk, és felvágjuk, majd egy lábasba rakjuk és felöntjük vízzel. Sót, ecetet és fűszert adunk hozzá. Felforraljuk, majd egy picit főlni hagyjuk. Hűlni hagyjuk, de nem muszáj teljesen lehűteni. Az elkészített pácba belerakjuk a húst, és legkevesebb 12 órán át benne hagyjuk, de akár 3 napig is hagyhatjuk hűvös helyen.

A zöldségpác elkészítése

3. Főzés

Pihentetés után a zöldséges húst 45 percig főzzük, vagy addig amíg meg nem puhul.

Főzés

4. A mártás elkészítése

Amikor a hús megfőtt, kivesszük a lábasból. A babérleveleket is kiszedjük. A zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk.

A mártás elkészítése

5. A mártás főzése

főzőtejszín 400 milliliter

A turmixolt mártáshoz tejszínt adunk hozzá, és állandó keverés mellett besűrítjük.

A mártás főzése

6. 

Levesszük a tűzről, és visszarakjuk a húst és így hagyjuk forrni egy picit.

7. Tálalás

Knédlivel tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés