RECEPTEK

Bélszín tejszínes mártásnban

Bélszín tejszínes mártásnban

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Igazán finom klasszikus, ahogy nagyapáink készítették ötven évvel ezelőtt.

recept,recept fotó,marhahús- hátszín,répa,petrezselyem,főzőtejszín,Marhahús,Cseh receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Marhahús

Cseh receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet

60

26

milliliter

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

főzőtejszín

400

640

milliliter

kcal

hagyma

100

44

gramm

kcal

köménymag, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

marhahús- hátszín

750

923

gramm

kcal

nemes babérlevél

3

??

darab

kcal

petrezselyem

200

126

gramm

kcal

répa

500

225

gramm

kcal

3

0

teáskanál

kcal

víz

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. A hús elkészítése

marhahús- hátszín 750 gramm

A marhahúst (bélszínt, esetleg lapockát) megmossuk, és csíkokra vágjuk és kiklopfoljuk.

A marhahúst (bélszínt, esetleg lapockát)...

2. A zöldségpác elkészítése

víz 1 liter  répa 500 gramm  petrezselyem 200 gramm  hagyma 100 gramm  ecet 60 milliliter   3 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk, és felvágjuk, majd egy lábasba rakjuk és felöntjük vízzel. Sót, ecetet és fűszert adunk hozzá. Felforraljuk, majd egy picit főlni hagyjuk. Hűlni hagyjuk, de nem muszáj teljesen lehűteni. Az elkészített pácba belerakjuk a húst, és legkevesebb 12 órán át benne hagyjuk, de akár 3 napig is hagyhatjuk hűvös helyen.

A zöldséget megpucoljuk, megmossuk, és...

3. Főzés

Pihentetés után a zöldséges húst 45 percig főzzük, vagy addig amíg meg nem puhul.

Pihentetés után a zöldséges húst 45 percig...

4. A mártás elkészítése

Amikor a hús megfőtt, kivesszük a lábasból. A babérleveleket is kiszedjük. A zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk.

Amikor a hús megfőtt, kivesszük a lábasból. A...

5. A mártás főzése

főzőtejszín 400 milliliter

A turmixolt mártáshoz tejszínt adunk hozzá, és állandó keverés mellett besűrítjük.

A turmixolt mártáshoz tejszínt adunk hozzá,...

6. 

Levesszük a tűzről, és visszarakjuk a húst és így hagyjuk forrni egy picit.

Levesszük a tűzről, és visszarakjuk a húst...

7. Tálalás

Knédlivel tálaljuk.

Knédlivel tálaljuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés