szakacsreceptek.hu

Sárgarépás rizottó

Sárgarépás rizottó

    

Egyszerű és finom étel néhány ismert alapanyagból, krémes állaggal, kiegészítve sós-savanyú kapri bogyóval. Kapri bogyó helyet használhatunk például zöld olíva bogyót, vagy apróra vágott savanyú uborkát is.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Parmezán sajt150gramm
fehér bor100milliliter
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma150gramm
kapri2teáskanál
kerek szemű rizs500gramm
paprika100gramm
répa300gramm
½teáskanál
víz750milliliter
étolaj4evőkanál

1. 

étolaj 4 evőkanál  hagyma 150 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

répa 300 gramm

A répát megpucoljuk és megmossuk. Apró kockákra szeleteljük.

3. 

A répát is a fazékba helyezzük és tovább sütjük, néhai keverés mellet kb 2 percig.

4. 

kerek szemű rizs 500 gramm

Hozzáadjuk a hideg vízben átmosott rizst.

5. 

fehér bor 100 milliliter

Felöntjük borral és letakarva pároljuk.

6. 

paprika 100 gramm

A paprikát kicsumázzuk, megmossuk és apróra vágjuk.

7. 

víz 750 milliliter  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál

A rizst felöntjük vízzel és hozzáadjuk az elkészített paprikát is. Borssal és sóval ízesítjük. Együtt addig főzzük amíg a rizs magába szívja a folyadék nagyobb részét.

8. 

Parmezán sajt 150 gramm

Hozzáadjuk a lereszelt sajtot és alaposan összekeverjük.

9. 

kapri 2 teáskanál

Kapri bogyóval ízesítjük.

10. 

Addig pároljuk amíg a rizs megpuhul és az állaga lágyan krémes lesz. Önthetünk hozzá még vizet, vagy adhatunk hozzá még egy kevés sót is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés