Sárgarépás rizottó
Egyszerű és finom étel néhány ismert alapanyagból, krémes állaggal, kiegészítve sós-savanyú kapri bogyóval. Kapri bogyó helyet használhatunk például zöld olíva bogyót, vagy apróra vágott savanyú uborkát is.
recept,recept fotó,répa,kerek szemű rizs,Rizottó,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 150 | gramm | |
fehér bor | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kapri | 2 | teáskanál | |
kerek szemű rizs | 500 | gramm | |
paprika | 100 | gramm | |
répa | 300 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 750 | milliliter | |
étolaj | 4 | evőkanál |
Recept
1.
étolaj 4 evőkanál • hagyma 150 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
A répát is a fazékba helyezzük és tovább sütjük, néhai keverés mellet kb 2 percig.
7.
víz 750 milliliter • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A rizst felöntjük vízzel és hozzáadjuk az elkészített paprikát is. Borssal és sóval ízesítjük. Együtt addig főzzük amíg a rizs magába szívja a folyadék nagyobb részét.
10.
Addig pároljuk amíg a rizs megpuhul és az állaga lágyan krémes lesz. Önthetünk hozzá még vizet, vagy adhatunk hozzá még egy kevés sót is.
Jó étvágyat!