Sárgarépás rizottó

Egyszerű és finom étel néhány ismert alapanyagból, krémes állaggal, kiegészítve sós-savanyú kapri bogyóval. Kapri bogyó helyet használhatunk például zöld olíva bogyót, vagy apróra vágott savanyú uborkát is.
recept,recept fotó,répa,kerek szemű rizs,Rizottó,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Rizottó
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
532 g
Adag energiatartalma
797 kcal
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 150 588 | gramm kcal | |
fehér bor | 100 82 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kapri | 2 30 | teáskanál kcal | |
kerek szemű rizs | 500 1725 | gramm kcal | |
paprika | 100 16 | gramm kcal | |
répa | 300 135 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 750 0 | milliliter kcal | |
étolaj | 4 540 | evőkanál kcal |
Recept
1.
étolaj 4 evőkanál • hagyma 150 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.


3.
A répát is a fazékba helyezzük és tovább sütjük, néhai keverés mellet kb 2 percig.




7.
víz 750 milliliter • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A rizst felöntjük vízzel és hozzáadjuk az elkészített paprikát is. Borssal és sóval ízesítjük. Együtt addig főzzük amíg a rizs magába szívja a folyadék nagyobb részét.



10.
Addig pároljuk amíg a rizs megpuhul és az állaga lágyan krémes lesz. Önthetünk hozzá még vizet, vagy adhatunk hozzá még egy kevés sót is.

Jó étvágyat!