szakacsreceptek.hu

Spárgás rizottó

    

Krémes, szaftos zöldfűszeres rizottó, roppanós spárga, az egyik legjobb tavaszi kaja!

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Grana Padano sajt100gramm
fehérbor, száraz100milliliter
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma100gramm
kerek szemű rizs200gramm
repceolaj2evőkanál
1teáskanál
vaj50gramm
víz1liter
zöld spárga400gramm
zöldségfőzet1liter

1. 

zöld spárga 400 gramm   1 teáskanál  víz 1 liter

A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük. És 4 percig sós vízben főzzük.

2. 

A zsenge végét levágjuk, félrerakjuk.Későbbi dekorációra.

3. 

A spárga többi részét kisebb darabokra vágjuk.

4. 

repceolaj 2 evőkanál  hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

kerek szemű rizs 200 gramm  fehérbor, száraz 100 milliliter  zöldségfőzet 1 liter  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a rizst, és körülbelül 2 percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.

6. 

Folytatjuk a főzést és a keverést. A húsleves fokozatos hozzáöntésével hígítjuk, és főzzük, amíg meg nem fől a rizs.

7. 

vaj 50 gramm  Grana Padano sajt 100 gramm

Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.

8. 

Hozzáadjuk az elkészített megfőtt spárgát, összekeverjük egy picit még együtt főzzük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés