Spárgás rizottó
Krémes, szaftos zöldfűszeres rizottó, roppanós spárga, az egyik legjobb tavaszi kaja!
recept,recept fotó,zöld spárga,kerek szemű rizs,Rizottó,,Gluténmentes
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
Grana Padano sajt | 100 | gramm | |
fehérbor, száraz | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kerek szemű rizs | 200 | gramm | |
repceolaj | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
zöld spárga | 400 | gramm | |
zöldségfőzet | 1 | liter |
Recept
1.
zöld spárga 400 gramm • só 1 teáskanál • víz 1 liter
A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük. És 4 percig sós vízben főzzük.
2.
A zsenge végét levágjuk, félrerakjuk.Későbbi dekorációra.
3.
A spárga többi részét kisebb darabokra vágjuk.
4.
repceolaj 2 evőkanál • hagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
5.
kerek szemű rizs 200 gramm • fehérbor, száraz 100 milliliter • zöldségfőzet 1 liter • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a rizst, és körülbelül 2 percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.
6.
Folytatjuk a főzést és a keverést. A húsleves fokozatos hozzáöntésével hígítjuk, és főzzük, amíg meg nem fől a rizs.
7.
vaj 50 gramm • Grana Padano sajt 100 gramm
Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.
8.
Hozzáadjuk az elkészített megfőtt spárgát, összekeverjük egy picit még együtt főzzük és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!