szakacsreceptek.hu

Spárgás rizottó

Spárgás rizottó

    

Krémes, szaftos zöldfűszeres rizottó, roppanós spárga, az egyik legjobb tavaszi kaja!

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

zöld spárga 400 gramm   1 teáskanál  víz 1 liter

A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük. És 4 percig sós vízben főzzük.

2. 

A zsenge végét levágjuk, félrerakjuk.Későbbi dekorációra.

3. 

A spárga többi részét kisebb darabokra vágjuk.

4. 

repceolaj 2 evőkanál  hagyma 100 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5. 

kerek szemű rizs 200 gramm  fehérbor, száraz 100 milliliter  zöldségfőzet 1 liter  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a rizst, és körülbelül 2 percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.

6. 

Folytatjuk a főzést és a keverést. A húsleves fokozatos hozzáöntésével hígítjuk, és főzzük, amíg meg nem fől a rizs.

7. 

vaj 50 gramm  Grana Padano sajt 100 gramm

Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.

8. 

Hozzáadjuk az elkészített megfőtt spárgát, összekeverjük egy picit még együtt főzzük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

Grana Padano sajt100gramm
fehérbor, száraz100milliliter
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma100gramm
kerek szemű rizs200gramm
repceolaj2evőkanál
1teáskanál
vaj50gramm
víz1liter
zöld spárga400gramm
zöldségfőzet1liter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés