Spárgás rizottó

Krémes, szaftos zöldfűszeres rizottó, roppanós spárga, az egyik legjobb tavaszi kaja!
recept,recept fotó,zöld spárga,kerek szemű rizs,Rizottó,,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Rizottó
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
748 g
Adag energiatartalma
534 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Grana Padano sajt | 100 417 | gramm kcal | |
fehérbor, száraz | 100 82 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kerek szemű rizs | 200 690 | gramm kcal | |
repceolaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
zöld spárga | 400 60 | gramm kcal | |
zöldségfőzet | 1 200 | liter kcal |
Recept
1.
zöld spárga 400 gramm • só 1 teáskanál • víz 1 liter
A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük. És 4 percig sós vízben főzzük.

2.
A zsenge végét levágjuk, félrerakjuk.Későbbi dekorációra.

3.
A spárga többi részét kisebb darabokra vágjuk.

4.
repceolaj 2 evőkanál • hagyma 100 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

5.
kerek szemű rizs 200 gramm • fehérbor, száraz 100 milliliter • zöldségfőzet 1 liter • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a rizst, és körülbelül 2 percig pirítjuk. Felöntjük egy pohár fehér borral.

6.
Folytatjuk a főzést és a keverést. A húsleves fokozatos hozzáöntésével hígítjuk, és főzzük, amíg meg nem fől a rizs.
7.
vaj 50 gramm • Grana Padano sajt 100 gramm
Reszelt sajttal adunk hozzá, és egy darab vajat. Addig keverjük, amíg el nem olvad a vaj és nem válik krémszerűvé az étel.

8.
Hozzáadjuk az elkészített megfőtt spárgát, összekeverjük egy picit még együtt főzzük és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!