Juhtúrós gersli dara spárgával.
Egészséges gersli az egészséges spárgával és az egészséges juhtúróval, Tényleg egészséges ebéd vagy vacsora. Nos ..., szalonnát is tehetünk rá, ha másképpen nem tudja megenni :)
recept,recept fotó,zöld spárga,árpagyöngy (gersli),juhtúró,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
juhtúró | 250 | gramm | |
póréhagyma | 150 | gramm | |
só | - | ||
tejföl (10% zsír) | 100 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
víz | - | ||
zöld spárga | 300 | gramm | |
árpagyöngy (gersli) | 250 | gramm |
Recept
1.
árpagyöngy (gersli) 250 gramm • víz 500 milliliter
A gerslit mossuk át, tegyük egy fazékba és öntsünk rá vizet. 15-20 percig főzzük, attól függően hogy milyen puhára szeretnénk megfőzni a gerslit. A legjobb ha egy picit még ropogós.
4.
Az utolsó percben tegyük a vízbe a végeit is. Szűrjük le és vágjuk fel kis darabokra,
5.
póréhagyma 150 gramm
A póréhagymát mossuk meg vágjuk fel vékony karikákra. Keverjük össze a forró gerslivel .
6.
Hozzáadjuk a spárgát...
Jó étvágyat!