Hajdina rizottó édesköménnyel
![Hajdina rizottó édesköménnyel](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001686/img_hu_4x3/hajdina-rizotto-edeskomennyel_00180.jpg)
Nagyon ízletes vegetáriánus rizottó, amely a húsevők számára is ízletes fogás lehet.
recept,recept fotó,hajdina,póréhagyma,édeskömény,alma ,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Póréhagyma › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
hajdina | 150 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
póréhagyma | 200 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 350 | milliliter | |
édeskömény | 300 | gramm | |
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
hajdina 150 gramm • víz 250 milliliter
A hajdinát folyóvíz alatt megmossuk. Beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk.
![A hajdinát folyóvíz alatt megmossuk....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3427.jpg?mtime=1728735475)
![A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3417.jpg?mtime=1728735475)
![A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és egy...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3428.jpg?mtime=1728735483)
![Az édesköményt megmossuk és kis darabokra...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3416.jpg?mtime=1728735475)
![Az almákból eltávolítjuk a magházat és...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3431.jpg?mtime=1728735483)
6.
őrölt koriander ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál
A póréhagymához hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.
![A póréhagymához hozzáadjuk a fűszereket,...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3432.jpg?mtime=1728735484)
7.
víz 100 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Hozzáadjuk az édesköményt, almát, sót és felöntjük vízzel. Elkeverjük és lefedve 8 percig pároljuk.
![Hozzáadjuk az édesköményt, almát, sót és...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3434.jpg?mtime=1728735484)
8.
Hozzáadjuk a főtt hajdinát...
![Hozzáadjuk a főtt hajdinát......](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3436.jpg?mtime=1728735485)
9.
...és elkeverjük.
![...és elkeverjük....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001686/small/IMG_3438.jpg?mtime=1728735492)
Jó étvágyat!