Hajdina rizottó édesköménnyel

Nagyon ízletes vegetáriánus rizottó, amely a húsevők számára is ízletes fogás lehet.
recept,recept fotó,hajdina,póréhagyma,édeskömény,alma ,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
315 g
Adag energiatartalma
299 kcal
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Húsnélküli ételek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Póréhagyma ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 122 | gramm kcal | |
chili | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
hajdina | 150 510 | gramm kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 0 | teáskanál kcal | |
póréhagyma | 200 92 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 350 0 | milliliter kcal | |
édeskömény | 300 93 | gramm kcal | |
őrölt koriander | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept
1.
hajdina 150 gramm • víz 250 milliliter
A hajdinát folyóvíz alatt megmossuk. Beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk.





6.
őrölt koriander ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál
A póréhagymához hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.

7.
víz 100 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Hozzáadjuk az édesköményt, almát, sót és felöntjük vízzel. Elkeverjük és lefedve 8 percig pároljuk.

8.
Hozzáadjuk a főtt hajdinát...

9.
...és elkeverjük.

Jó étvágyat!