RECEPTEK

Hajdina rizottó édesköménnyel

Hajdina rizottó édesköménnyel

Nagyon ízletes vegetáriánus rizottó, amely a húsevők számára is ízletes fogás lehet.

recept,recept fotó,hajdina,póréhagyma,édeskömény,alma ,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 200gramm
chili ¼teáskanál
hajdina150gramm
himalája étkezési só rózsaszín1teáskanál
póréhagyma200gramm
római kömény, őrölt - jeera¼teáskanál
vaj50gramm
víz350milliliter
édeskömény300gramm
őrölt koriander ¼teáskanál

 

Recept

1. 

hajdina 150 gramm  víz 250 milliliter

A hajdinát folyóvíz alatt megmossuk. Beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk.

2. 

póréhagyma 200 gramm

A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

3. 

vaj 50 gramm

A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és egy ideig pirítjuk a póréhagymát.

4. 

édeskömény 300 gramm

Az édesköményt megmossuk és kis darabokra vágjuk.

5. 

alma  200 gramm

Az almákból eltávolítjuk a magházat és kockákra vágjuk.

6. 

őrölt koriander  ¼ teáskanál  chili  ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál

A póréhagymához hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.

7. 

víz 100 milliliter  himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

Hozzáadjuk az édesköményt, almát, sót és felöntjük vízzel. Elkeverjük és lefedve 8 percig pároljuk.

8. 

Hozzáadjuk a főtt hajdinát...

9. 

...és elkeverjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit