Hajdina rizottó édesköménnyel
Nagyon ízletes vegetáriánus rizottó, amely a húsevők számára is ízletes fogás lehet.
recept,recept fotó,hajdina,póréhagyma,édeskömény,alma ,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegetáriánus receptek Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Szezon - Póréhagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 200 | gramm | |
chili | ¼ | teáskanál | |
hajdina | 150 | gramm | |
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
póréhagyma | 200 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ¼ | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 350 | milliliter | |
édeskömény | 300 | gramm | |
őrölt koriander | ¼ | teáskanál |
Recept
1.
hajdina 150 gramm • víz 250 milliliter
A hajdinát folyóvíz alatt megmossuk. Beletesszük egy lábasba, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, lefedjük és 15 percig állni hagyjuk.
6.
őrölt koriander ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál
A póréhagymához hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.
7.
víz 100 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
Hozzáadjuk az édesköményt, almát, sót és felöntjük vízzel. Elkeverjük és lefedve 8 percig pároljuk.
8.
Hozzáadjuk a főtt hajdinát...
9.
...és elkeverjük.
Jó étvágyat!