szakacsreceptek.hu

Krumpli tócsni póréhagymával

Krumpli tócsni póréhagymával

    

Nevezhetjük tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

póréhagyma 300 gramm

A póréhagymát megpucoljuk és apróra szeleteljük fel.

2. 

burgonya 1.5 kilogramm  tyúk tojás 2 darab  fokhagyma 3 gerezd   1.5 teáskanál

A Krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót és a felszeletelt póréhagymát. Mindent jól összekeverünk.

3. 

repceolaj

Hevítsük fel az olajat vagy olvasztott vajat, kanalazzuk bele a tésztát, lapítsuk le a halmokat kerekre, és süsük a szélek barnulásáig (kb. 4 perc). Fordítjuk meg, és süsük a másik oldalt is pár percig, amíg ropogós lesz.Ezután helyezzük őket egy szalvétára hogy felszívódjon a fölösleges zsiradék.

Jó étvágyat!

burgonya1.5kilogramm
fokhagyma3gerezd
póréhagyma300gramm
repceolaj-
1.5teáskanál
tyúk tojás2darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés