szakacsreceptek.hu

Morvai veréb

    

Cseh klasszikus, sertéscomb savanyú káposztával és knédlivel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
ecet2evőkanál
fokhagyma6gerezd
hagyma600gramm
kovászos káposzta500gramm
kristálycukor1evőkanál
köménymag, teljes½teáskanál
köménymag, őrölt¼teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
sertéscomb600gramm
sertészsír1evőkanál
¼teáskanál
víz2deciliter

1. A hús elkészítése

sertéscomb 600 gramm  fokhagyma 6 gerezd  köménymag, őrölt ¼ teáskanál   ¼ teáskanál

A húst nagyobb darabokra vágjuk. Összekeverjük foghagymával, sóval, és köménnyel. Hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4 órán keresztül.

A hús elkészítése

2. 

hagyma 300 gramm  víz 2 deciliter  sertészsír 1 evőkanál

A húst megpirítjuk a tepsiben, vagy a sütőben 250 fokon kb 10-15 percig. Ezután hozzáadjuk a vastagabbra vágott hagymát, megkeverjük, és fedő alatt 180 fokon kb egy óráig sütjük.

3. 

Levesszük a fedőt, megkeverjük, és 250 fokon 10-15 percig rózsaszínre sütjük a húst.

4. A káposzta elkészítése

hagyma 300 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál  köménymag, teljes ½ teáskanál  ecet 2 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál  kovászos káposzta 500 gramm

A fehér savanyú káposztáról leöntjük a levet. A hagymát olajon egy picit megpirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a káposztát és köményt, majd 30 percig pároljuk. A végén ecettel és cukorral ízesítjük.

A káposzta elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés