szakacsreceptek.hu

Morvai veréb

Cseh klasszikus, sertéscomb savanyú káposztával és knédlivel.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Ecet2evőkanál
Fokhagyma6gerezd
Hagyma600gramm
Kovászos káposzta500gramm
Kristálycukor1evőkanál
Köménymag, teljes½teáskanál
Köménymag, őrölt¼teáskanál
Napraforgó olaj2evőkanál
Sertéscomb600gramm
Sertészsír1evőkanál
¼teáskanál
Víz2deciliter

1. A hús elkészítése

sertéscomb 600 g  fokhagyma 6 gerezd  köménymag, őrölt ¼ TK   ¼ TK

A húst nagyobb darabokra vágjuk. Összekeverjük foghagymával, sóval, és köménnyel. Hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4 órán keresztül.

A hús elkészítése

2. 

hagyma 300 g  víz 2 dl  sertészsír 1 EK

A húst megpirítjuk a tepsiben, vagy a sütőben 250 fokon kb 10-15 percig. Ezután hozzáadjuk a vastagabbra vágott hagymát, megkeverjük, és fedő alatt 180 fokon kb egy óráig sütjük.

3. 

Levesszük a fedőt, megkeverjük, és 250 fokon 10-15 percig rózsaszínre sütjük a húst.

4. A káposzta elkészítése

hagyma 300 g  napraforgó olaj 2 EK  köménymag, teljes ½ TK  ecet 2 EK  kristálycukor 1 EK  kovászos káposzta 500 g

A fehér savanyú káposztáról leöntjük a levet. A hagymát olajon egy picit megpirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a káposztát és köményt, majd 30 percig pároljuk. A végén ecettel és cukorral ízesítjük.

A káposzta elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés