RECEPTEK

Fordított káposzta

Fordított káposzta

Káposztás-krumplis felfújt szalonnával és füstölt hússal.

recept,recept fotó,zsírszalonna,kovászos káposzta,burgonya,füstölthús ,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya300gramm
ecet1evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
füstölthús 200gramm
főzőtejszín250milliliter
hagyma80gramm
kovászos káposzta500gramm
kristálycukor1evőkanál
köménymag, őrölt½teáskanál
petrezselyem zöldje-
1teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj-
zsemlemorzsa0
zsírszalonna150gramm

 

Recept

1. 

zsírszalonna 150 gramm  hagyma 80 gramm  kristálycukor 1 evőkanál  ecet 1 evőkanál  kovászos káposzta 500 gramm   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 4 gerezd

A szalonnát csíkokra vágjuk, és megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és a szalonnához adjuk. Egy picit pirítjuk, cukrot öntünk hozzá, majd ecetet. Amikor az ecet elpárolog, gyengén átmosott (attól függ milyen savanyúra szeretnénk) káposztát adunk hozzá. Ha a káposzta csíkok túl hosszúk, akkor ajánlatos apróra felvágni. Sót, borsot, köményt és préselt foghagymát adunk hozzá. Összekeverjük, és rövid ideig pároljuk.

2. 

burgonya 300 gramm  füstölthús  200 gramm

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis vízben 5 percig előfőzzük (pároljuk). A füstölt húst puhára főzzük, és kockákra szeleteljük - hogy az étel hamarabb készen legyen, használhatunk már megfőtt füstölt hús kockákat. A krumplit, húst és a káposztát összekeverjük.

3. 

vaj  zsemlemorzsa  főzőtejszín 250 milliliter  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál

Jénai tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintünk, majd belerakjuk az elkészített masszát. Tejföllel, felvert tojással és egy csipetnyi sóval öntjük le. Villával a káposztát átszurkáljuk, hogy a tejföl jobban beszívódjon.

4. 

zsemlemorzsa  petrezselyem zöldje

A tetejére zsemlemorzsát szórunk. A sütőtálat befedjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 45 percig sütjük. Sütés után hagyjuk félig kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.

5. 

A káposztát szeletekre vágjuk, és friss illatos kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit