Fordított káposzta

Káposztás-krumplis felfújt szalonnával és füstölt hússal.
recept,recept fotó,zsírszalonna,kovászos káposzta,burgonya,füstölthús ,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
füstölthús | 200 540 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 250 400 | milliliter kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 500 100 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
zsírszalonna | 150 960 | gramm kcal |
Recept
1.
zsírszalonna 150 gramm • hagyma 80 gramm • kristálycukor 1 evőkanál • ecet 1 evőkanál • kovászos káposzta 500 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 4 gerezd
A szalonnát csíkokra vágjuk, és megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vagdaljuk, és a szalonnához adjuk. Egy picit pirítjuk, cukrot öntünk hozzá, majd ecetet. Amikor az ecet elpárolog, gyengén átmosott (attól függ milyen savanyúra szeretnénk) káposztát adunk hozzá. Ha a káposzta csíkok túl hosszúk, akkor ajánlatos apróra felvágni. Sót, borsot, köményt és préselt foghagymát adunk hozzá. Összekeverjük, és rövid ideig pároljuk.

2.
burgonya 300 gramm • füstölthús 200 gramm
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis vízben 5 percig előfőzzük (pároljuk). A füstölt húst puhára főzzük, és kockákra szeleteljük - hogy az étel hamarabb készen legyen, használhatunk már megfőtt füstölt hús kockákat. A krumplit, húst és a káposztát összekeverjük.

3.
vaj • zsemlemorzsa • főzőtejszín 250 milliliter • tyúk tojás 2 darab • só ½ teáskanál
Jénai tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintünk, majd belerakjuk az elkészített masszát. Tejföllel, felvert tojással és egy csipetnyi sóval öntjük le. Villával a káposztát átszurkáljuk, hogy a tejföl jobban beszívódjon.

4.
zsemlemorzsa • petrezselyem zöldje
A tetejére zsemlemorzsát szórunk. A sütőtálat befedjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 45 percig sütjük. Sütés után hagyjuk félig kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.

5.
A káposztát szeletekre vágjuk, és friss illatos kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!