szakacsreceptek.hu

Besütött színes krumpli

Krumpli ebéd teli finom ízekkel.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya1200gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Főzőtejszín500milliliter
Hagyma250gramm
Kolbász120gramm
Piros paprika150gramm
Párolt sertéssonka400gramm
Póréhagyma250gramm
Répa300gramm
Sertészsír
2teáskanál
Tyúk tojás5darab
Zsemlemorzsa

1. 

burgonya 1200 g

A krumplit megmossuk, és 15 percig főzzük. Kihűlés után megpucoljuk.

2. 

répa 300 g

A répát megpucoljuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Olajon pirítjuk, majd 5 percig befedve pároljuk.

3. 

hagyma 250 g  póréhagyma 250 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A póréhagymát szintén megmossuk, megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd egy mélyebb tálba szórjuk.

4. 

piros paprika 150 g  kolbász 120 g

A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A kolbászt felszeleteljük. Mindkét alapanyagot hozzáadjuk a tálba.

5. 

Beleszórjuk a répát.

6. 

párolt sertéssonka 400 g

Sonkát vagy más hústerméket, amelyben nagy a hústartalom, kockákra vágjuk...

7. 

... majd együtt kockákra vágott krumplival...

8. 

hozzáadjuk a tálba. Az egészet óvatosan de jól összekeverjük.

9. 

sertészsír  zsemlemorzsa

Egy mélyebb tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával.

10. 

A krumplimasszát beletesszük a tepsibe.

11. 

főzőtejszín 500 ml  tyúk tojás 5 db   2 TK  fekete bors, őrölt 1 TK

Tejfölben tojást, sót és borsot keverünk szét.

12. 

Ezzel leöntjük a krumplit. Lefedve 40 percig kb 180-200°C-on sütjük. Miután levettük a fedőt, még újabb 10 percig sütjük.

13. 

Porciókra vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés