Besütött színes krumpli
Krumpli ebéd teli finom ízekkel.
recept,recept fotó,burgonya,párolt sertéssonka,főzőtejszín,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
főzőtejszín | 500 | milliliter | |
hagyma | 250 | gramm | |
kolbász | 120 | gramm | |
piros paprika | 150 | gramm | |
párolt sertéssonka | 400 | gramm | |
póréhagyma | 250 | gramm | |
répa | 300 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
zsemlemorzsa | - |
Recept
2.
répa 300 gramm
A répát megpucoljuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Olajon pirítjuk, majd 5 percig befedve pároljuk.
3.
hagyma 250 gramm • póréhagyma 250 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A póréhagymát szintén megmossuk, megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd egy mélyebb tálba szórjuk.
4.
piros paprika 150 gramm • kolbász 120 gramm
A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A kolbászt felszeleteljük. Mindkét alapanyagot hozzáadjuk a tálba.
5.
Beleszórjuk a répát.
6.
párolt sertéssonka 400 gramm
Sonkát vagy más hústerméket, amelyben nagy a hústartalom, kockákra vágjuk...
7.
... majd együtt kockákra vágott krumplival...
8.
hozzáadjuk a tálba. Az egészet óvatosan de jól összekeverjük.
10.
A krumplimasszát beletesszük a tepsibe.
11.
főzőtejszín 500 milliliter • tyúk tojás 5 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
Tejfölben tojást, sót és borsot keverünk szét.
12.
Ezzel leöntjük a krumplit. Lefedve 40 percig kb 180-200°C-on sütjük. Miután levettük a fedőt, még újabb 10 percig sütjük.
13.
Porciókra vágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!