szakacsreceptek.hu

Besütött színes krumpli

     

Krumpli ebéd teli finom ízekkel.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
burgonya1200gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
főzőtejszín500milliliter
hagyma250gramm
kolbász120gramm
piros paprika150gramm
párolt sertéssonka400gramm
póréhagyma250gramm
répa300gramm
sertészsír0
2teáskanál
tyúk tojás5darab
zsemlemorzsa0

1. 

burgonya 1200 gramm

A krumplit megmossuk, és 15 percig főzzük. Kihűlés után megpucoljuk.

2. 

répa 300 gramm

A répát megpucoljuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Olajon pirítjuk, majd 5 percig befedve pároljuk.

3. 

hagyma 250 gramm  póréhagyma 250 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A póréhagymát szintén megmossuk, megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd egy mélyebb tálba szórjuk.

4. 

piros paprika 150 gramm  kolbász 120 gramm

A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A kolbászt felszeleteljük. Mindkét alapanyagot hozzáadjuk a tálba.

5. 

Beleszórjuk a répát.

6. 

párolt sertéssonka 400 gramm

Sonkát vagy más hústerméket, amelyben nagy a hústartalom, kockákra vágjuk...

7. 

... majd együtt kockákra vágott krumplival...

8. 

hozzáadjuk a tálba. Az egészet óvatosan de jól összekeverjük.

9. 

sertészsír  zsemlemorzsa

Egy mélyebb tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával.

10. 

A krumplimasszát beletesszük a tepsibe.

11. 

főzőtejszín 500 milliliter  tyúk tojás 5 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

Tejfölben tojást, sót és borsot keverünk szét.

12. 

Ezzel leöntjük a krumplit. Lefedve 40 percig kb 180-200°C-on sütjük. Miután levettük a fedőt, még újabb 10 percig sütjük.

13. 

Porciókra vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés