RECEPTEK

Francia rakott burgonya nyers burgonyából

Francia rakott burgonya nyers burgonyából

Az így elkészített burgonya ugyanolyan finom, mint ha főtt burgonyából készítenénk. Előnye viszont a sokkal rövidebb elkészítési idő.

recept,recept fotó,burgonya,kolbász,tyúk tojás,tyúk tojás,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1250gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma200gramm
kolbász250gramm
sertészsír-
2teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
tyúk tojás8darab
zsemlemorzsa0
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

burgonya 1250 gramm  kolbász 250 gramm  tyúk tojás 4 darab  hagyma 200 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A kolbászt szintén karikákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük, majd meghámozzuk és szintén karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2. 

sertészsír  zsemlemorzsa

Egy mély sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és az egyes hozzávalókat rétegenként belerakjuk. Belerakjuk a burgonyát, megszórjuk hagymával, ráhelyezzük a kolbászt és végül a tojást. Majd újabb sor burgonya, hagyma, kolbász és tojás.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tejföl (14-18%) 250 milliliter  tyúk tojás 4 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  zsemlemorzsa

Végül a tetejét egy réteg burgonyával zárjuk. Az így elkészített burgonyát 20 percre lefedve előmelegített sütőben sütjük. Tejben elkeverjük a tejfölt, tojást, sót és a borsot, majd ha letelt a fent megadott sütési idő, a burgonyát leöntjük ezzel a masszával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

4. 

Lefedve további kb. 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt és magasabb hőfokon 10-15 percig besütjük a tetejét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit