RECEPTEK

Francia rakott burgonya nyers burgonyából

Francia rakott burgonya nyers burgonyából

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Az így elkészített burgonya ugyanolyan finom, mint ha főtt burgonyából készítenénk. Előnye viszont a sokkal rövidebb elkészítési idő.

recept,recept fotó,burgonya,kolbász,tyúk tojás,tyúk tojás,hagyma,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

1250

1150

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

1

17

teáskanál

kcal

hagyma

200

88

gramm

kcal

kolbász

250

778

gramm

kcal

sertészsír

0

??

kcal

2

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

250

400

milliliter

kcal

tyúk tojás

8

704

darab

kcal

zsemlemorzsa

0

??

kcal

zsírszegény tej 1,5%

200

96

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 1250 gramm  kolbász 250 gramm  tyúk tojás 4 darab  hagyma 200 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A kolbászt szintén karikákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük, majd meghámozzuk és szintén karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vékony...

2. 

sertészsír  zsemlemorzsa

Egy mély sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és az egyes hozzávalókat rétegenként belerakjuk. Belerakjuk a burgonyát, megszórjuk hagymával, ráhelyezzük a kolbászt és végül a tojást. Majd újabb sor burgonya, hagyma, kolbász és tojás.

Egy mély sütőtálat kivajazunk, megszórjuk...

3. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tejföl (14-18%) 250 milliliter  tyúk tojás 4 darab   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  zsemlemorzsa

Végül a tetejét egy réteg burgonyával zárjuk. Az így elkészített burgonyát 20 percre lefedve előmelegített sütőben sütjük. Tejben elkeverjük a tejfölt, tojást, sót és a borsot, majd ha letelt a fent megadott sütési idő, a burgonyát leöntjük ezzel a masszával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

Végül a tetejét egy réteg burgonyával...

4. 

Lefedve további kb. 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt és magasabb hőfokon 10-15 percig besütjük a tetejét.

Lefedve további kb. 30 percig sütjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés