Francia rakott burgonya nyers burgonyából

Az így elkészített burgonya ugyanolyan finom, mint ha főtt burgonyából készítenénk. Előnye viszont a sokkal rövidebb elkészítési idő.
recept,recept fotó,burgonya,kolbász,tyúk tojás,tyúk tojás,hagyma,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1250 1150 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kolbász | 250 778 | gramm kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 250 400 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 8 704 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 1250 gramm • kolbász 250 gramm • tyúk tojás 4 darab • hagyma 200 gramm
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A kolbászt szintén karikákra vágjuk. A tojást keményre főzzük, lehűtjük, majd meghámozzuk és szintén karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.

2.
Egy mély sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és az egyes hozzávalókat rétegenként belerakjuk. Belerakjuk a burgonyát, megszórjuk hagymával, ráhelyezzük a kolbászt és végül a tojást. Majd újabb sor burgonya, hagyma, kolbász és tojás.

3.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tejföl (14-18%) 250 milliliter • tyúk tojás 4 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • zsemlemorzsa
Végül a tetejét egy réteg burgonyával zárjuk. Az így elkészített burgonyát 20 percre lefedve előmelegített sütőben sütjük. Tejben elkeverjük a tejfölt, tojást, sót és a borsot, majd ha letelt a fent megadott sütési idő, a burgonyát leöntjük ezzel a masszával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.

4.
Lefedve további kb. 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt és magasabb hőfokon 10-15 percig besütjük a tetejét.

Jó étvágyat!