Cigánypecsenye
Egyszerű és gyors elkészítése a vásárok, mulatozások, és borkóstolók elengedhetetlen csemegéjének. Készülhet csirkehúsból is.
recept,recept fotó,sertésnyak,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sertésnyak | 800 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 0 | ||
zsemle | 6 | darab |
Recept
1. A hús elkészítése
sertésnyak 800 gramm • só • teljes zsírtartalmú mustár • piros paprika, őrölt • fekete bors, őrölt
A sertés tarját kicsontozzuk és 6 szeletre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk. A konyhai munkalapon szétrakjuk, megsózzuk, mustárral megkenjük, és megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal.
2. A hagyma elkészítése
hagyma 400 gramm
A húst egymásra helyezzük, majd elkészítjük a hagymát. Megpucoljuk és félkarikákra vágjuk.
3. Cigánypecsenye sütése
napraforgó olaj 50 milliliter
A forró serpenyőbe, kevés olajba rakjuk a húst. Fedő alatt 4 percig pároljuk.
4.
Ezután a húst megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, de már fedő nélkül.
5. Hagyma sütése
A húst a serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát beleszórjuk a serpenyőbe, és hús levében időnként megkeverve fedő alatt 4 percig sütjük.
6.
zsemle 6 darab • teljes zsírtartalmú mustár
Nagyobb zsemléket félbevágunk és az egyik oldalát mustárral megkenjük.
7.
A mustáros zsemlébe beletesszük a meleg húst.
8.
A húsra pirított hagymát szórunk. Majd ráhelyezzük a zsemle másik felét.
Jó étvágyat!