Cigánypecsenye

Egyszerű és gyors elkészítése a vásárok, mulatozások, és borkóstolók elengedhetetlen csemegéjének. Készülhet csirkehúsból is.
recept,recept fotó,sertésnyak,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 400 176 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 50 450 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 0 ?? | kcal | |
sertésnyak | 800 2296 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 0 ?? | kcal | |
zsemle | 6 ?? | darab kcal |
Recept
1. A hús elkészítése
sertésnyak 800 gramm • só • teljes zsírtartalmú mustár • piros paprika, őrölt • fekete bors, őrölt
A sertés tarját kicsontozzuk és 6 szeletre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk. A konyhai munkalapon szétrakjuk, megsózzuk, mustárral megkenjük, és megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal.

2. A hagyma elkészítése
hagyma 400 gramm
A húst egymásra helyezzük, majd elkészítjük a hagymát. Megpucoljuk és félkarikákra vágjuk.

3. Cigánypecsenye sütése
napraforgó olaj 50 milliliter
A forró serpenyőbe, kevés olajba rakjuk a húst. Fedő alatt 4 percig pároljuk.

4.
Ezután a húst megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, de már fedő nélkül.

5. Hagyma sütése
A húst a serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát beleszórjuk a serpenyőbe, és hús levében időnként megkeverve fedő alatt 4 percig sütjük.

6.
zsemle 6 darab • teljes zsírtartalmú mustár
Nagyobb zsemléket félbevágunk és az egyik oldalát mustárral megkenjük.

7.
A mustáros zsemlébe beletesszük a meleg húst.

8.
A húsra pirított hagymát szórunk. Majd ráhelyezzük a zsemle másik felét.

Jó étvágyat!