Cigánypecsenye
![Cigánypecsenye](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000421/img_hu_4x3/ciganypecsenye_00180.jpg)
Egyszerű és gyors elkészítése a vásárok, mulatozások, és borkóstolók elengedhetetlen csemegéjének. Készülhet csirkehúsból is.
recept,recept fotó,sertésnyak,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | - | ||
hagyma | 400 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sertésnyak | 800 | gramm | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú mustár | 0 | ||
zsemle | 6 | darab |
Recept
1. A hús elkészítése
sertésnyak 800 gramm • só • teljes zsírtartalmú mustár • piros paprika, őrölt • fekete bors, őrölt
A sertés tarját kicsontozzuk és 6 szeletre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk. A konyhai munkalapon szétrakjuk, megsózzuk, mustárral megkenjük, és megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/brav-krkovicka.jpg)
2. A hagyma elkészítése
hagyma 400 gramm
A húst egymásra helyezzük, majd elkészítjük a hagymát. Megpucoljuk és félkarikákra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/maso-cibula.jpg)
3. Cigánypecsenye sütése
napraforgó olaj 50 milliliter
A forró serpenyőbe, kevés olajba rakjuk a húst. Fedő alatt 4 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/smazime-zakryte.jpg)
4.
Ezután a húst megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, de már fedő nélkül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/smazime-odkryte.jpg)
5. Hagyma sütése
A húst a serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát beleszórjuk a serpenyőbe, és hús levében időnként megkeverve fedő alatt 4 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/cibula.jpg)
6.
zsemle 6 darab • teljes zsírtartalmú mustár
Nagyobb zsemléket félbevágunk és az egyik oldalát mustárral megkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/natrieme-horcicu.jpg)
7.
A mustáros zsemlébe beletesszük a meleg húst.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/maso.jpg)
8.
A húsra pirított hagymát szórunk. Majd ráhelyezzük a zsemle másik felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000421/small/na-maso-cibulu.jpg)
Jó étvágyat!