Kitűnő ínyencség a klasszikus konyhából, amelyről a modern receptek mellett lassan megfeledkezünk.
recept,recept fotó,sertésmáj,hagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Főzőcske
Adag
2
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
alacsony
1. A máj elkészítése
sertésmáj 400 gramm
A friss májat megmossuk, majd a nem kívánt részeket levágjuk. A májat csíkokra vágjuk, amelyek kb 0,5cm vastagak.
2. Hagyma
hagyma 4 darab
Nagyobb fej hagymákat megpucolunk, kettévágjuk vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk a hagymát.
3. A máj elkészítése
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 4 evőkanál
A megpirított hagymához hozzáadjuk a májat, és többször megkeverjük, amíg a máj meg nem pirul. Hozzáadunk piros paprikát, és felöntjük egy kis vízzel. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd fedő levétele után további 5 percig állandó keverés mellett főzzük.
4.
Vigyázat! A májat sütés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz. Csak a tálalásnál mindenki ízlés szerint sózhatja. A legfinomabb friss házi kenyérrel fogyasztva. Köretnek kiváló a főtt krumpli.
Jó étvágyat!
hagyma | 4 | darab | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertésmáj | 400 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál |