Hagymás resztelt sertés máj
![Hagymás resztelt sertés máj](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000373/img_hu_4x3/hagymas-resztelt-sertes-maj_00180.jpg)
Kitűnő ínyencség a klasszikus konyhából, amelyről a modern receptek mellett lassan megfeledkezünk.
recept,recept fotó,sertésmáj,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Recept
1. A máj elkészítése
sertésmáj 400 gramm
A friss májat megmossuk, majd a nem kívánt részeket levágjuk. A májat csíkokra vágjuk, amelyek kb 0,5cm vastagak.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000373/small/nakrajame.jpg)
2. Hagyma
hagyma 4 darab
Nagyobb fej hagymákat megpucolunk, kettévágjuk vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk a hagymát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000373/small/cibula.jpg)
3. A máj elkészítése
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 4 evőkanál
A megpirított hagymához hozzáadjuk a májat, és többször megkeverjük, amíg a máj meg nem pirul. Hozzáadunk piros paprikát, és felöntjük egy kis vízzel. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd fedő levétele után további 5 percig állandó keverés mellett főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000373/small/cibula-pecen.jpg)
4.
Vigyázat! A májat sütés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz. Csak a tálalásnál mindenki ízlés szerint sózhatja. A legfinomabb friss házi kenyérrel fogyasztva. Köretnek kiváló a főtt krumpli.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000373/small/bravcova-pecen-na-cibulke.jpg)
Jó étvágyat!