szakacsreceptek.hu

Dinsztelt fehér káposzta

A dinsztelt fejes káposztát sült kacsához, vagy sült sertés húsokhoz ajánljuk. Ha az elkészítésénél cukrot hagyjuk karamellizálni, a karamellizáció fokától függően az étel többféle színű lehet.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Ecet4evőkanál
Fehérkáposzta1600gramm
Hagyma300gramm
Kristálycukor2evőkanál
Köménymag, őrölt1teáskanál
Napraforgó olaj20milliliter
2teáskanál
Víz100milliliter

1. A káposzta felvágása

fehérkáposzta 1600 g

A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.

A káposzta felvágása

2. A hagymás - karamellás alap elkészítése

hagyma 300 g  napraforgó olaj 20 ml  kristálycukor 2 EK

A hagymát megpucoljuk, majd fölvagdaljuk. Egy mélyebb edényben fölmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk a fedő alatt. A hagyma nem éghet meg. Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk a kívánt színre.

A hagymás - karamellás alap elkészítése

3. 

 2 TK  köménymag, őrölt 1 TK  víz 100 ml

Az edénybe hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, sót, és köményt. Jól összekeverjük. Ha a káposzta egy kicsit szárazabb, és keményebb (téli), akkor szükség szerint felönthetjük vízzel. 20 - 30 percig fedő alatt dinszteljük, időnként megkeverjük.

4. 

ecet 4 EK

A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés