Dinsztelt fehér káposzta

A dinsztelt fejes káposztát sült kacsához, vagy sült sertés húsokhoz ajánljuk. Ha az elkészítésénél cukrot hagyjuk karamellizálni, a karamellizáció fokától függően az étel többféle színű lehet.
recept,recept fotó,fehérkáposzta,Zöldség köretek,,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldség köretek
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
356 g
Adag energiatartalma
157 kcal
Az elkészítés ideje
50 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 4 26 | evőkanál kcal | |
fehérkáposzta | 1600 464 | gramm kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
köménymag, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 20 180 | milliliter kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal |
Recept
1. A káposzta felvágása
fehérkáposzta 1600 gramm
A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.

2. A hagymás - karamellás alap elkészítése
hagyma 300 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, majd fölvagdaljuk. Egy mélyebb edényben fölmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk a fedő alatt. A hagyma nem éghet meg. Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk a kívánt színre.

3.
só 2 teáskanál • köménymag, őrölt 1 teáskanál • víz 100 milliliter
Az edénybe hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, sót, és köményt. Jól összekeverjük. Ha a káposzta egy kicsit szárazabb, és keményebb (téli), akkor szükség szerint felönthetjük vízzel. 20 - 30 percig fedő alatt dinszteljük, időnként megkeverjük.

4.
ecet 4 evőkanál
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!