szakacsreceptek.hu

Párolt vörös káposzta almával

     

Lágy, édes savanyú párolt káposzta almával, áfonyával és fahéjjal. Érdekes ízvilág, amely kiváló a sült kacsa köreteként.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Alma 500gramm
Balzsamecet3evőkanál
Citromlé
Fahéj, őrölt½teáskanál
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Hagyma200gramm
Köménymag, darált1teáskanál
Napraforgó olaj4evőkanál
Nádcukor3evőkanál
Szárított áfonya100gramm
2.5teáskanál
Víz250milliliter
Vöröskáposzta 1500gramm

1. A káposzta felvágása

vöröskáposzta  1500 g

A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.

A káposzta felvágása

2. 

alma  500 g

Az almát megmossuk, meghámozzuk...

3. 

... vékony szeletekre vágjuk.

4. 

hagyma 200 g  napraforgó olaj 4 EK  nádcukor 3 EK

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk apróra majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk karamellizálódni.

5. 

 2.5 TK  köménymag, darált 1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  víz 150 ml

Hozzáadjuk a káposztát, sót, köményt és a borsot. Felöntjük vízzel, megkeverjük, majd lefedve 10-15 percig pároljuk (szinte amíg puha nem lesz).

6. 

víz 100 ml  fahéj, őrölt ½ TK  szárított áfonya 100 g

Hozzáadjuk az almát, szükség szerint felöntjük vízzel, megszórjuk fahéjjal, és beleszórjuk a megmosott aszalt áfonyát. Az egészet összekeverjük és 10 percig pároljuk, hogy az alma megpuhuljon.

7. 

balzsamecet 3 EK  citromlé

Ecettel és citromlével ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés