Párolt vörös káposzta almával
Lágy, édes savanyú párolt káposzta almával, áfonyával és fahéjjal. Érdekes ízvilág, amely kiváló a sült kacsa köreteként.
recept,recept fotó,vöröskáposzta ,alma ,szárított áfonya,Zöldség köretek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Zöldség köretek
kategóriak
Zöldség köretek › Laktózmentes › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Fejes káposzta ( édes, vörös) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 500 | gramm | |
balzsamecet | 3 | evőkanál | |
citromlé | - | ||
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 200 | gramm | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
nádcukor | 3 | evőkanál | |
szárított áfonya | 100 | gramm | |
só | 2.5 | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter | |
vöröskáposzta | 1500 | gramm |
Recept
1. A káposzta felvágása
vöröskáposzta 1500 gramm
A fejes káposztáról eltávolítjuk a sérült leveleket, majd az egész fejet folyó víz alatt leöblítjük. A káposztát megszárítjuk, majd negyedekre vágjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk. A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.
3.
... vékony szeletekre vágjuk.
4.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál • nádcukor 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk apróra majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk karamellizálódni.
5.
só 2.5 teáskanál • köménymag, darált 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 150 milliliter
Hozzáadjuk a káposztát, sót, köményt és a borsot. Felöntjük vízzel, megkeverjük, majd lefedve 10-15 percig pároljuk (szinte amíg puha nem lesz).
6.
víz 100 milliliter • fahéj, őrölt ½ teáskanál • szárított áfonya 100 gramm
Hozzáadjuk az almát, szükség szerint felöntjük vízzel, megszórjuk fahéjjal, és beleszórjuk a megmosott aszalt áfonyát. Az egészet összekeverjük és 10 percig pároljuk, hogy az alma megpuhuljon.
Jó étvágyat!